"אמהות מבשלות ביחד", תוכנית בישול חדשה בהנחייתה של יערה דרור, מנהלת קהילת הפייסבוק הגדולה והפעילה בישראל, "אמהות מבשלות ביחד" המונה למעלה מחצי מיליון חברות תושק בסוף החודש (החל מה-28 בפברואר, בכל יום שישי, בשעה 15:00, ערוץ 24).
2 צפייה בגלריה
ליה ללוש זעפרני
ליה ללוש זעפרני
ליה ללוש זעפרני
(צילום: תום חוליגנוב)
בכל פרק יערה מתארחת במטבחים של חברות הקבוצה. הן מבשלות יחד שלוש מנות, כשלכל משתתפת יש סגנון מטבח וסיפור משלה. באחד הפרקים תתארח חברת הקהילה, ליה זעפרני מכפר סבא, הידועה בקרב ציבור הילדים והיוטיוברים כ"ללוש", מבשלת אוכל בריא ומזמין שילדים אוהבים. הפרק של ליה מוקדש כולו לילדים סרבנים והוריהם המתוסכלים וכולל מנות בצורות, מתכונים בחמש דקות, ומנות שכיף להכין יחד עם הילדים.
מה חובה במטבח מבחינתך?
מלח, פלפל שחור, שמן זית, חומרי גלם טריים ומוזיקה טובה ברקע.
מה הטיפ שלך במטבח?
תמיד לעבוד במטבח מאהבה ושמחה בלב ולזכור שאנחנו מכינים לאהובים עלינו מכל.
2 צפייה בגלריה
הפלפלים של ליה
הפלפלים של ליה
הפלפלים של ליה
(צילום: פרטי)
המתכון של ליה לפלפל ממולא קינואה וירקות
מצרכים:
5-6 פלפל אפשר בכל הצבעים
2 כוסות קינואה לא מבושלת
2 גזר
1בצל גדול
1קישוא
עשבי תיבול
חופן נענע חופן כוסברה חופן פטרוזיליה
כף שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
לרוטב:
3 כפות שמן זית
קופסה קטנה של רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
2 כוסות מים רותחים 400 מ"ל
אופן ההכנה:
מגרדים בפומפיה את הבצל גזר והקישוא.
את עשבי התיבול קוצצים דק.
מוסיפים את הקינואה.
מערבבים הכל היטב לעיסה אחידה.
חותכים את החלק העליון של הפלפל מנקים את הגרעינים.
ממלאים בתערובת שלנו ומניחים בצד.
הכנת הרוטב:
שופכים לסיר (עדיף סיר סוטאז נמוך) את השמן זית והרסק יחד עם התבלינים ונותנים לזה כמה דקות להתחבר.
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים נותנים לזה כמה דקות לרתוח ומכניסים את הפלפל.
מבשלים על אש קטנה 30-45 דקות ובתיאבון.