הסכם מכירה פיקטיבי: ממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון הטיל עיצום כספי בהיקף של כרבע מיליון שקל על החברות ק.ק.א ניהול פרויקטים בע"מ, ומרכז תל חי כפר סבא התחדשות עירונית בע"מ, בגין הפרות חוק המכר.
ממונה חוק המכר במשרד מצא כי בשנת 2021 חברת ק.ק.א ניהול פרויקטים בע"מ התקשרה עם רוכש דירה בהסכם מכר למכירת דירה ברחוב המעפילים 8 באשדוד, ובד בבד חתם לכאורה אותו הרוכש עם חברת מרכז תל חי כפר סבא בע"מ, הקשורה לחברה המוכרת, על הסכם הלוואה פיקטיבי שמטרתו לממן את פרויקט הבניה. בדרך זו, גבתה החברה מהרוכש סך של 200,000 שקל מבלי להבטיח כספים אלו - והכל בניגוד להוראות חוק המכר. במהלך חקירת החברות עלה החשד כי הן פעלו בשיטה זו בהתקשרויות נוספות.
משרד הבינוי והשיכון מדווח כי החברות התחייבו כי הפסיקו פעילות בענף הנדל"ן - אולם, למען שמירה על ציבור רוכשי הדירות, המשרד מזהיר את הציבור וקורא לו לפנות ליחידת חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון במידה והבחינו כי חברות אלו ממשיכות לעסוק במכירת דירות. יצוין כי החברות לא השלימו את בניית הפרויקט מסוג תמ"א 38/1 ובשלב זה, למיטב ידיעת משרד הבינוי והשיכון וכפי שנמסר מהחברות, הן עזבו את האתר והפרויקט נמצא זמן רב ללא התקדמות.
ממונה חוק המכר והאגף להגנה על רוכשי הדירות מקדמים חקירות והליכים מנהליים נוספים, המתנהלים בימים אלה מול חברות החשודות בגביית כספים באמצעות הסכמי הלוואות פיקטיביים.
קראו גם >>>>
מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, יהודה מורגנשטרן: "יזמים אשר פועלים בניגוד לחוק המכר פוגעים בענף הנדל'ן וברוכשים ובעצמם. זה המקום לפנות לציבור היזמים אשר פעלו או פועלים בדרך של הסכמי הלוואה מול רוכשי דירות ולבקש מהם לפנות לממונה חוק המכר במשרד הבינוי והשיכון, על מנת להביא לתיקון של הפרות החוק בשיתוף פעולה. מרוכשי הדירות אני מבקש לשים לב על מה הם חותמים, ובמקרים בהם יש צורך להתייעץ עם עורך דין".
ממשרד הבינוי נמסר: "המשרד קורא לציבור לפנות לאגף להגנה על רוכשי הדירות בכל מקרה בו היזם או הקבלן מציעים לבצע עסקת מכר בדרך הלוואה עוקפת חוק".