עיריית כפר סבא באמצעות החברה לתרבות ופנאי בשיתוף החברה הכלכלית מרחיבה את פרויקט אפונים, תכנית עירונית לתזונה בריאה המיועדת לילדים בגילאי גן עד גם לבתי ספר היסודיים עד כתה ד'.
1 צפייה בגלריה
ארוחות צהריים בצהרונים
ארוחות צהריים בצהרונים
ארוחות צהריים בצהרונים
(צילום: עיריית כפר סבא)
קראו גם >>>>
מדובר בבשורה משמעותית ברמה העירונית; החל משנת הלימודים הקרובה יזכו ליהנות מתוכנית אפונים כ- 2,000 ילדות וילדים נוספים, מ-18 בתי ספר בכפר סבא הפועלים תחת תכנית "ניצנים" המופעלת ע"י החברה לתרבות ופנאי וכ- 80 מסגרות נוספות ברחבי העיר, במסגרת צהרוני בתי הספר, באופן שיוצר רצף תזונתי איכותי, החל מהגיל הרך ועד כתה ד'.
לתוכנית אפונים הכרה ואישור של משרד הבריאות והיא נתמכת על ידי טובי המומחים בארץ ביניהם פרופ’ זהר כרם, ד”ר אריאל מעוז ופרופ’ דני נמט, ומטרתה לספק לילדים תפריט מגוון שנועד להעניק להם מגוון רחב של מנות – ללא טיגון, ללא הוספת חומרים משמרים וחומרי טעם וריח, תוך תשומת לב גדולה בדגש על טריות המזון, העדר מזון מעובד, משמרי מזון ובשר ללא אנטיביוטיקה תוך התחייבות לסיפור תפריט עונתי שמביא את הדברים הטריים ביותר לצלחת וחשיפה לכ-20 פירות וירקות שונים בחודש.
המנות מותאמות לילדות וילדים צליאקים ולרוב הילדים האלרגיים, מאחר שהמנות אינן מכילות את החומרים הבאים: אגוזי מלך, פיסטוק, מקדמיה, שקדים, פקאן, קשיו, לוז, בוטנים, שומשום, ביצים , חלב, דגים, סויה וגלוטן.
ועד ההורים העירוני, אתי בוים וסער ורדי: "צוות הצהרונים פעל בשנה האחרונה בשיתוף עיריית כפר סבא כדי להרחיב את תוכנית ההזנה אפונים גם לבתי הספר ולא רק לגני הילדים. מדובר בהישג משמעותי שיביא לתפריט מגוון יותר, בריא יותר ותוך שימור רצף מגני הילדים אל צהרוני בתי הספר ואנו מודים לעירייה שבחנה את הנושא לעומק כדי להיטיב עם תזונת הילדים במוסדות החינוך".