יום טיפוסי בחייו של גל שטרית, אב לשלושה ילדים אוטיסטים מכפר סבא, נראה שונה למדי מיומם של רוב האבות. אחרי שויתר על משרה מפנקת בהייטק כדי לתמוך בצרכים הרבים והמורכבים של שלושת ילדיו, הוא מקדיש את זמנו ומרצו הנותרים לטובת התנדבות למען הורים אחרים לילדים על הרצף.
"אני יושב בוועדות זכאות ואפיון (של משרד החינוך) כנציג הורים לפחות פעמיים שלוש בשבוע, הולך לפגישות עם מחלקות העיריה השונות כיו"ר ועדת חינוך מיוחד של כפר סבא, לפגישות הנהגת הורים ארצית, שם אני נציג בצוות חינוך מיוחד ארצי. כמו כן, אני מתנדב בשני מיזמים של אלו"ט - קו מיצוי זכויות שמסייע להורים להבין מה מגיע לילדיהם מהרשויות השונות ואיך למצות את הזכויות, וגם במיזם קהילו"ט של אלו"ט, קהילה ייעודית להורים לילדים ובוגרים שמייצרת חיבורים, ידע ועזרה הדדית. בנוסף אני חבר במנהיגות הורים מיוחדים כפר סבא, ואנו מנסים לקדם מענים ושירותים לילדים ואנשים עם מוגבלויות בעיר".
קראו גם:
ואם כל זה לא מספיק, גל מקדיש את שאר השעות ביממה לשיחות עם כל הורה שצריך אותו - מכל מקום ומכל מגזר, כשהמשותף לכולם שהם הורים לילד/ה בתהליכי אבחון או לקראת, או ילד/ה שכבר אובחן באוטיזם.
"הטלפון שלי מופיע בהמון קבוצות הורים וגם עובר מפה לאוזן. רוב הזמן אני פשוט מקשיב להורים שמתקשרים, במיוחד אלה שנושא האוטיזם עוד חדש להם. הם צריכים את התמיכה הזו, מעבר לזה, אני מנגיש להם מידע שזה דבר קריטי. לילדים עם צרכים מיוחדים והוריהם יש זכויות, הם לא מודעים לזכויות ומי שאמור למסור להם את המידע לא תמיד נותן מידע מדויק ולפעמים גם הוא עצמו לא יודע. כשיש חוסרים במערכת הציבורית הורים שיש להם יכולות מוצאים פתרונות, ומי שאין להם – נופלים בין הכסאות".
לגל יש כאמור 3 ילדים בבית, בגילאי 16, 14 ו-11, המאובחנים כאוטיסטים. "הילדים שלי יודעים – אם אני לא איתם אני בוועדות או בטלפון. אבל הם תמיד ראשונים". שלושת ילדיו לומדים בכיתות תקשורת. "אני עדיין חושב ששילוב, כשהוא מבוצע כראוי, זה הדבר הכי טוב שיכול להיות, אבל כיום, כיתות תקשורת הן הסביבה שמתאימה להם: הרעש בכיתה רגילה מפריע להם, בכיתה רגילה חסר צוות ייעודי תומך, והם גם מרגישים יותר בנוח עם קבוצת השווים שלהם."
עד לפני שנתיים וחצי גל היה פעיל מאוד בעיר רחובות, שם גרה המשפחה לפני כפר סבא. הוא ואשתו עבדו בהייטק, וכשהבינו שמישהו מהם חייב להיות זמין בשביל הילדים, לדאוג שיקבלו את כל מה שהם צריכים, הוא ויתר על הקריירה ועבר לעבוד במקצועו כעצמאי. כמתנדב בתחום האוטיזם, גל משתמש בכישוריו מעולם ההייטק בתור מומחה לניהול ידע. "כאדם שלמד ניהול ידע תואר שני, וכאבא שלא היה לו את המידע כשנחשפתי לראשונה לאוטיזם, חשוב לי לפעול להנגשת הידע הזה.
אנחנו רוצים להנגיש כמה שיותר מידע ולעשות פעילויות בשותפות עם העיריה. לנו כהורים אין לנו את כל המידע כי אנחנו אנשים פרטיים, ולמי שיש את המידע לא תמיד מנגיש אותי להורים. אני מזמין כל הורה שרוצה לקדם את הילד, או להרים מיזם חדש או לפתור עניין שכואב לו, שיבוא וישנה".
________
יום ההתרמה לאוטיזם בהובלת אלו"ט ואותי, יתקיים ביום שלישי, 19 בנובמבר 2024. יום ההתרמה השנה הוא בסימן המאבק לשימור על הרצף של שגרת חייהם של ילדים ובוגרים עם אוטיזם בישראל, במיוחד בתקופת המלחמה.
השגרה היא עוגן חיוני בחיי אוטיסטים. הסדר הקבוע והידיעה מה צפוי בכל שלב ביום מעניקים להם ביטחון ומאפשרים להם להתמודד עם אתגרים נוספים. עזרו לנו לשמור על שגרת חייהם ולהעניק להם את התמיכה שהם זקוקים לה. כל תרומה משמעותית.