כפר סבא אחרי תל אביב: נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס) שפורסמו השבוע מצביעים על עליות בגובה שכר הדירה הממוצע בישראל. על פי הנתונים, שכר הדירה הממוצע ברבעון הראשון של השנה (ינואר-מרץ 2023) טיפס בכ-1.4% בהשוואה לרבעון האחרון של השנה שעברה (אוקטובר-דצמבר 2022), כאשר ביחס לרבעון המקביל אשתקד מדובר בעלייה של כ-5.2%.
בלמ"ס בדקו את מחירי השכירות ב-18 הערים הגדולות שכוללות מעל 100 אלף תושבים. העיר שבה שכר הדירה הוא הגבוה ביותר היא תל אביב – עם סכום חודשי ממוצע של 6,541 שקל. מדובר בעלייה של כ-6.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד, אז עמד שכר הדירה על סכום חודשי ממוצע של 6,121 שקל. לעומת הרבעון הקודם, אז גובה שכר הדירה הממוצע עמד על סכום של 6,435 שקל בחודש, מדובר בעלייה של כ-1.6%.
אחרי תל אביב ניצבת העיר הרצליה, שנכנסה לראשונה למדגם של הלמ"ס ברבעון הנוכחי, עם שכר דירה חודשי בגובה של 5,959 שקל. מאחר שמדובר בפעם הראשונה שבה נמדדה העיר על ידי הלמ"ס, לא ניתן להשוות את הנתונים לרבעונים שקדמו לו.
כפר סבא במקום הרביעי עם שכר דירה חודשי ממוצע של 5,049 שקל – זינוק של כ-7.5% ביחס לרבעון המקביל, אז עמד שכר הדירה על 4,705 שקל בחודש. מדובר בשיעור העלייה הגבוה ביותר בשכר הדירה מבין הערים שנבדקו. ביחס לרבעון הקודם מדובר בעלייה של כ-2.8%, לאחר ששכר הדירה עמד על 4,912 שקל בחודש.
קראו גם:
בעלי משרדי תיווך בכפר סבא אמרו למיינט כי "בעקבות עליית מחירי השכירות ניכר בחודשים האחרונים סוג של הקפאה. יש דירות להשקעה של דירת 4 חדרים ישנות במחיר של 7000 שקל, זה לא הגיוני, ולכן הן נשארות חודשים ארוכים ללא ביקוש. תושבי כפר סבא לא פראיירים. זה סוג של חזירות, שמקבלת תגובה די קשה בשוק. יש מקרים שמשכירים התחילו לבקש 8,000 שקל ועוד באזורים לא מבוקשים, ובגלל שהם נתקעו עם הדירות הם הגיעו לרמה שהם מתחננים שיקחו את הדירה ב-5.5 אלף שקל, אבל זה מאוחר מדיי. אנחנו צופים שתהיה התמתנות מסוימת בחודשים הקרובים. רואים שזו בועה".