חג המים מתקרב וחדרי הרחצה זוכים למקום של כבוד: אחד השינויים הבולטים בעולם העיצוב בשנים האחרונות, הוא היחס שלנו לחדרי רחצה. בעבר אלו היו נחשבים לחדרים פונקציונאליים נטו. למעט שימוש בטקסטורות ובצבעים שונים או פריטי נגרות מעוצבים קלות, לא היה מורגש שיח רב סביב הנושא ומרבית הלקוחות לא ייחסו לו חשיבות רבה. אלא שבשנים האחרונות, הטרנד שהחל בבתי המלון הבוטיקיים כבש את הבתים שלנו ואט אט חדרי הרחצה החלו לזכות במקום של כבוד בבית הישראלי. רגע לפני שבועות, הלוא הוא חג המים, הצצה למגמות והשינויים שחלו בחדר הכי רטוב ומפנק בבית הישראלי.
"חדר הרחצה הוא המקום שבו אנו מסיימים את יומנו", מסבירה עדי לביא, סמנכ"לית השיווק של MODY. "הוא צריך להיות מזמין, חמים ולהשרות עלינו אווירה נעימה ושלווה. אנחנו רוצים לחזור לחדר מפנק ומעוצב, לגלות ולהיזכר בתחושת הספא של מלונות הבוטיק ובעיקר להתנתק משגרת היומיום".
"בשנים האחרונות מורגש שינוי משמעותי בתחום. המגמה התחזקה עוד יותר בתקופת הקורונה ומאז הקהל הישראלי צמא לחידושים ורואה בחדר הרחצה אחד החללים החשובים בבית. לא בכדי הוא משקיע בו וצמא לחידושים. ההשקעה באה לידי ביטוי גם מצד המותגים החשובים בעולם אשר משיקים קולקציות מרהיבות המיועדות לחדרי רחצה, לצד חומרים וטכנולוגיות מתקדמות" מסבירה לביא.
לדברי גל נרדי, סמנכ"לית השיווק של LAMINAM ישראל, בפרט בשנים האחרונות חדר הרחצה משמש עבורנו כחדר טהרה- כמקום האולטימטיבי לשטוף מעלינו את היום האינטנסיבי והמאתגר שצלחנו ולהיטען באנרגיות מחודשות. ככזה, עלינו לתכנן אותו בצורה מושכלת כחלל נעים והרמוני במיוחד. "הנטייה הבולטת בחדרי הרחצה לשנת 2024 היא לעבוד עם ריצוף ומשטחי חיפוי כמה שיותר ניטרליים בצבעוניותם וכמה שיותר גדולים, על מנת להסוות ככל הניתן את הפוגות והחיבורים וכך לייצר מצע נעים והמשכי", היא אומרת.
"העובדה שכיום ניתן לעבוד עם משטחים מדוקקים וגדולים במיוחד (במידות של 1/3 מטרים) תורמת מאוד למראה האואזיס הפרטי, גם כשמדובר בחדר רחצה שממוקם בלב דירה אורבנית לחלוטין".
בתוך כך, נרדי מזכירה את סדרת החיפויים החדשה twO שהשיקה LAMINAM לאחרונה ונתפסת כאולטימטיבית לשימוש בחללים הרטובים: "מדובר במשטחים הדקיקים והגמישים בעולם, שעוביים כ- 2 מ"מ בלבד, שמיוצרים בטכנולוגיה ירוקה. ככאלה, ניתן ליישם אותם בשלל דרכים על קירות ופרטי נגרות וריהוט כשהמטרה היא ליצור מקסימום אפקט ובמינימום שימוש בחומר. כך, ניתן לייצר חלל רחצה שקט ועוטף שנקרא כמקשה הומוגנית אחת, כשהמעטפת וארון האמבט מחופים בחומר זהה לחלוטין".
מעצבת הפנים מיטל צימבר בעלת סטודיו בהוד השרון , מסבירה על המטמורפוזה של החללים הרטובים. לדבריה "זהו חלל גדול, לרוב על חשבון סוויטת השינה ולעתים גם כחלק מאופן ספייס של ההורים. זהו חדר שכולל גדג'טים רבים, אינסוף אפשרויות, שפע עצום של עיצובים, ללא מגמות או טרנדים מוגדרים. חדר מאוד מושקע , בו אנחנו מרבים לשהות וכתוצאה מכך רוצים להפוך אותו למקום מרגוע ומפנק" .
עוד מסבירה צימבר "לאורך השנים אני רואה בבירור את ההתפתחות של החדר הרטוב. מחדר שירותי נטו , הפך לחדר מפנק עם מתזים שמדמים גשם, ספסלים לישיבה נינוחה בתוך המקלחת, אמבטיות פרי סטנדינג ועוד".
לשיטתה של מעצבת הפנים קרן גנס בעלת סטודיו ברמת השרון "המודעות לנראות ולתכנון חדרי הרחצה עלתה בשנים האחרונות פלאים: אנשים מבינים שמדובר בפונקציה חשובה ומרכזית וככזאת הם מקצים לה חלל גדול ומבקשים ומשקיעים בתכנון שיהיה פרקטי ומפנק. בתוך כך המקלחונים גדלים ,כך גם שיטחי האחסון וכל זה מלווה בתאורה ורסטילית שתתאים למגוון תרחישים, ולחדרי רחצה שמדמים באופן מושלם ספא. ישראלים רבים מוותרים על אמבטיה לטובת מקלחון גדול אבל אני ממליצה (בבתים שיש בהם די מקום) לתכנן גם אמבטיה עשויה להתגלות כמאוד פרקטית (לרחצה של ילדים או נכדים לדוגמה) אבל גם מאוד מפנקת.
קראו גם:
גם אם אתם לא נמנים עם "המתאמבטים", תמיד טוב שתהיה אופציה לאמבטיה מפנקת כשמתחשק. בהמשך ישיר, אמבטיות ה-FREE STANDING מוסיפות המון בהיבט העיצובי ומייצרות תחושה של ספא, אווירה שכולנו היינו שמחים ליצור בחדר הרחצה".