אבל בכפר סבא: המשורר, הסופר והמתרגם בן ציון בן משה הלך לעולמו. בן-ציון בן-משה, משורר ומתרגם, בן ה-81 גדל והתחנך בכפר מרמורק, רחובות. אביו היה רב יליד תימן. כשהיה בן שלוש-עשרה נשלח לחברת הנוער בקיבוץ בארי. ניהל במשך עשרות שנים חנות ספרים בכפר סבא והיה עורך ראשי בהוצאת חנות הספרים.
רותם רז מתאר את פעילותו רבת השנים: "מסוף שנות השבעים פרסם שירים בכתבי עת לספרות ובעיתונות היומית. ספר השירים הראשון שלו זריחת הזיכרון עכשיו ראה אור ב-1982 בהוצאת שוקן. ספרי שירה נוספים פרי עטו: רישומי חורף מאמצע הקיץ (1989); לקט שכחה ופאה (1998); סונטות (2002); נגן מוות וחמת חלילים (2005) ושירים מגן העדן (2012). מרבה לתרגם מאנגלית, בעיקר את יצירותיו של אוסקר ויילד.
קראו גם:
"יצירתו שואבת מלשון המקרא, מהפיוט העברי ומשירת ימי הביניים. בריאיון שערך עמו רם עברון (1990) סיפר כי גילה את השירה עוד בילדותו במקרא ובסידור התפילה וטען כי השירה שלו מתנגנת בקצב טעמי המקרא. באותו הריאיון אמר: ״כשאני כותב שיר הוא בעצם מפרש לי את המציאות, הוא מפרש לי את קיומי, את מצבי. שיר אינו תרפיה. הוא צורך, צורך עז. אבל עם השיר, עם כתיבת השיר, אני מבין את המצב. אני יכול להגיד שאני עובר למצב אחר".
האומן אריק ונונו ספד לו: "בברלין הרחוקה מכפר סבא מרחק שנות אור, קיבלתי את הידיעה על לכתו של ידידי היקר בן ציון בן משה. מה שהחל כביקוריי כנער בחנות הספרים הקסומה, גדל עם השנים להיות חברות עמוקה ושיתוף פעולה אמנותי. שיחותינו הרבות היוו חלק חשוב בהעשרת עולמי לאורך השנים. בן ציון, טיפוס מיוחד במינו, איש ספרים, משורר מבריק, מתרגם וחבר, חדל".