חברי הפרלמנט בקאנטרי כפר סבא חזרו השבוע להיפגש בקפטריה או על המדשאה, כפי שהם עושים זה כבר 15 שנה. עד לאחרונה נאלצו להסתפק בטיולים רגליים משותפים באזור. השבוע הם חזרו לשחות בבריכה, להתאמן בחדר הכושר, ואחר כך להתיישב על כוס קפה וכריך ולדבר. בכל מפגש כזה משתתפים שישה עד שמונה חברים.
קראו גם >>>
הפרלמנט מונה כ-12 חברים, ואחד ממייסדיו הוא אהרון השס (75) מהוד השרון, לשעבר בכיר בבנק הפועלים, וכיום גמלאי, ששומע קורסים באוניברסיטה, מלמד מתמטיקה בהתנדבות, מטפל בנכדים, ובכל בוקר, החל משבע, שוחה ומתאמן בחדר הכושר, ואחר כך נפגש עם החברים. "מדברים על הכול, על פוליטיקה, על מה שקורה במדינה, על המשפחות שלנו, ובעיקר מתכננים מסלולים לטיולים משותפים בארץ ובחו"ל".
בדרך הכלל הפרלמנט גברי, אם כי מדי פעם מצטרפת אליהם מנהלת חשבון כפר סבאית, ירדנה לוי. גם תושב טירה שמנוי בקאנטרי מצטרף מדי פעם לחבורה.
בין "החדשים" בפרלמנט, שהצטרף לפני כשמונה שנים, זאב לוין (80) פרופסור בדימוס לפיסיקה אטמוספרית באוניברסיטת תל אביב. בימים כתיקונם נהג לשחות יום יום, והתאמן פעם בשבוע בחדר כושר. לדבריו, הדיונים הפוליטיים בפרלמנט מתלהטים כיוון שאחד מהחברים, תומך נלהב של נתניהו, נמצא בעמדת מיעוט מול השאר. "לפעמים זה מגיע לסערת רוחות ולכן אנו משתדלים להימנע מכך", אומר לוין.
"כשמדברים על פוליטיקה ועל כל מה שברומו של עולם", מוסיף אליהו הר (77) גמלאי מהוד השרון, "כל אחד מביע את דעתו אבל כשהוויכוח מתלהט אני האיש שממתן אותו".
"מספיק שיש ביביסט אחד בקבוצה כדי לריב איתו", אומר דוד גרושקא (78) מכפר סבא, לשעבר מנהל משאבי אנוש ב"אוסם", וחבר הפרלמנט מזה תשע שנים.
התומך של נתניהו הוא עופר ליאור (64) ממושב שדי חמד, סא"ל במילואים וכיום יועץ לביטחון ברשויות מקומיות. הוא הצעיר בחבורה אם כי מוותיקי הפרלמנט. הצטרף לפני כ-15 שנה אחרי שחרורו מצה"ל. "הזמינו אותי לקפה, בהתחלה לא הבנתי מה אני עושה עם המבוגרים האלה, אבל נשביתי בקסמם".
אבל אתה באופוזיציה.
"אומנם גדלתי בבית מפא"יניקי אבל השירות הצבאי שינה את עמדותיי, ואני דבק בהן. אי אפשר במדינה שלנו להימנע מהפוליטיקה שהיא בדמנו ובנפשנו ומשפיעה על ההוויה היומית שלנו ועל עתידנו".