1 צפייה בגלריה
"לב הקולינריה". שמן זית  | צילום המחשה: Shutterstock
"לב הקולינריה". שמן זית  | צילום המחשה: Shutterstock
"לב הקולינריה". שמן זית  | צילום המחשה: Shutterstock
שירות המזון במשרד הבריאות בשיתוף עם ענף הזית במועצת הצמחים ערך מבצע בדיקות של שמני זית לקראת חנוכה.
השמנים נדגמו בדרכי השיווק השונות ברחבי ישראל, ביניהם בכפר סבא, ונבדקו במעבדה לבריאות הציבור של משרד הבריאות. תוצאות הבדיקות נותחו ביחד עם המומחים לשמן זית בישראל.
במוצרים רבים ברחבי הארץ תוצאות הבדיקות מצביעות על כך שישנו חשד לנוכחות שמן אחר שאיננו שמן זית, ואין מדובר בשמני זית בהתאם לתקן ישראלי 191 לשמן זית.
בהודעת משרד הבריאות נמסר פירוט כי חלק מהשמנים שנבדקו ומולאו על ידי חברות שונות עבור ספקים שונים. בין היתר, נדגם על ידי משרד הבריאות שמן זית מסוג: "תמר שמן זית כתית מעולה בכבישה קרה חמיצות מירבית 0.8% 750 מ"ל ב-"קשת טעמים" מרכז שרונה דרך השרון 12 כפר סבא (צומת רעננה) ובו עלה חשד להמצאות שמנים שאינם שמן זית כאמור על פי התקן.
כידוע בישראל קיים תקן המגדיר את איכות שמן הזית. זהו תקן 191, אשר עודכן לאחרונה בשנת 2016, על ידי מכון התקנים הישראלי. מטרת התקן היא להגדיר את מקורו ואיכותו של כל בקבוק שמן הנושא תווית “שמן זית”. הדרגה הגבוהה ביותר של איכות שמן זית נקראת “שמן זית כתית מעולה”. תקן זה מוענק למעל 100 יצרני שמן זית בישראל.
משרד הבריאות: "המשרד ינקוט באמצעים העומדים לרשותו במקרים בהם יימצא כי הייתה הפרה של דרישות החקיקה".