למען הילדים האלרגיים ותזונה בריאה ומאוזנת: תוכנית "אפונים" לקידום והעלאת מודעות לתזונה בריאה, יצאה לדרך לשנת הלימודים תשפ"ד.
המנות מותאמות לילדות וילדים אלרגיים/ צליאקים, מאחר שאינן מכילות את החומרים הבאים: אגוזי מלך, פיסטוק, מקדמיה, שקדים, פקאן, קשיו, לוז, בוטנים, אגוזי ברזיל, שומשום, ביצים, חלב, דגים, סויה וגלוטן.
במטרה ליצור שקיפות מלאה ומתוך הרצון להעניק לילדים/ות הצליאקים/האלרגיים למוצרי מזון, את התזונה המתאימה והאיכותית ביותר, התקיים ביום ראשון האחרון , במרכז קיפוד בכפר סבא, כנס של תוכנית "אפונים", בנוכחות נציגות הנהלת אגף החינוך העירוני, אשר כלל הסברה וטעימות עבור הורי ילדים אלרגיים/צליאקים.
בכנס החשוב קיבלו ההורים הסברים מפורטים אודות מנות המזון הבריאות אשר יוגשו לילדיהם במהלך שנת הלימודים, הנחיות לסביבה תזונתית ובטוחה בגן ובבית הספר ותוכנית ההזנה ייחודית עבור ילדים אלרגיים/ צליאקים. לאחר מכן הוגשו טעימות שהובאו במיוחד מ"קייטרינג כפיר", המספק את המנות הבריאות, להתרשמות וחוות דעת של ההורים.
"לקראת פתיחת שנת הלימודים וכמדי שנה, אנו שוקדים על הכנת הפעילות של התוכנית, תוך שיתוף פעולה מלא של ההורים וגורמים מומחים המסייעים לנו בתחום החדשנות הנוגע לתזונה בריאה", מסבירה פרין גואטה, מנהלת תוכנית "אפונים" בחברה הכלכלית. "גם בשנה זו נמשיך לפעול ולקדם פעילות חשובה זו למען דור העתיד שלנו. בהזדמנות זו אני רוצה לאחל לכל תלמידות ותלמידי כפר סבא שנת לימודים מוצלחת ופורייה , והכי חשוב - בעלת תזונה בריאה".
קראו גם:
"החינוך לתזונה בריאה ולאורח חיים בריא מתחיל כבר מהגיל הרך בכפר סבא", מוסיפה מנהלת אגף החינוך, אסנת חכמון. "אנו מקפידים על שילוב של כלל אבות המזון וכל מה שהילדים צריכים בתזונה, תוך ליווי אנשי מקצוע ובשיתוף מלא עם ההורים. אנחנו מקיימים ביקורת שוטפת על טיב המזון, מבצעים טעימות ודואגים שילדות וילדי העיר יזכו למזון הטרי והבריא ביותר שיש. אני מאחלת לכל תלמידות ותלמידי כפר סבא שנת לימודים פוריה, מוצלחת, בטוחה ומהנה".