הנה זה בא: ביום שלישי השבוע יתייצבו תושבי השרון במאות קלפיות ברחבי הערים השונות כדי להצביע בבחירות לרשות המקומית. למעט ברמת השרון, בכל ערי השרון כולל המועצה האזורית דרום השרון, ויישובי הסביבה (כוכב יאיר־צור יגאל ואלפי מנשה) מתמודדים ראשי ערים מכהנים שישנם מועמדים רבים שיבקשו לקבל אמון ולהחליפם. בכפר סבא יהיו אלו הדר לביא וד"ר אסנת ספורטה.
בשל העובדה כי מדובר בראשי ערים מכהנים, חלקם מתמודדים לקדנציה שנייה (חיים ברוידא ורפי סער) וחלקם לקדנציה שלישית (משה פדלון). המשימה לנצח אותם בבחירות לא תהיה פשוטה כלל ועיקר. באופן מסורתי, ראשי ערים מכהנים נהנים מבסיס תמיכה רחב שצברו לעצמם במהלך כהונתם, והניסיון לנדנד את הכיסא שלהם, הוא קשה באופן טבעי. יחד עם זאת יש להדגיש, כי מבחינה סטטיסטית הסיכויים לנצח ראשי ערים שנמצאים בקדנציה הראשונה לבחירתם גדול יותר מאלו שכבר סיימו שתי קדנציות: "מניסיון העבר", אומר המומחה הפוליטי ד"ר רון רבינוביץ', "כדאי להיזהר ולקבוע מוסכמות סטטיסטיות על סמך מערכות בחירות מוניצפליות בעבר. ברוב המקרים יש לבחון כל עיר ועיר ואת המועמדים מטעמה, כל עיר וכל מועמד הם עולם ומלואו, ואני מציע לכולם לא להישען על ניסיונות עבר, תמיד להיות מוכנים להפתעות".
עם הזהירות הנדרשת, יהיה נכון לנתח לאו דווקא את סיכויי המועמדים בערים השונות, כמו את הרקע הפוליטי והמוניצפלי של כל התמודדות.
שמרנות מול ליברליות
ראש עיריית כפר סבא רפי סער נחשב למועמד כריזמטי מאוד שסחף מצביעים רבים במערכת הבחירות האחרונה והצליח לנצח את ניצב בדימוס יוסי סדבון, המועמד המבטיח דאז. במהלך כהונתו, שידעה עליות ומורדות, הוא הצליח לבסס את מעמדו בקרב מצביעים רבים, בעיקר מהצד השמרני במפה כמו גם גמלאים רבים. בכפר סבא לגמלאים שמהווים כ־30 אחוזים מהאוכלוסיה יש משקל מכריע. שתי המתמודדות נגדו, לביא וד"ר ספורטה, שמשקלן שונה אלקטורלית (לביא הצעירה שבחבורה התמודדה בבחירות הקודמות והפתיעה שהגיעה למקום שלישי ושלושה מנדטים). בעוד ספורטה איגדה סביבה רבים מ"מאוכזבי רפי", ללביא יש קהל מצביעים שצבוע בצבעי המחנה הליברלי דמוקרטי בעיר, פלח אוכלוסיה גדול מאוד בעלי חתך סוציו אוקונומי גבוה, שמהוווים את מרבית המצביעים בבחירות הארציות בכפר סבא. גם החיבורים שביצעה עם המפלגות המזוהות עם מתנגדי הרפורמה חיזקו את מעמדה בקרב קהל זה, שהגיעו לשיא, עם תמיכתו הפומבית של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ וגדי איזנקוט. בכפר סבא יש משקל מכריע לחיבור מסוג זה בשל אופי המצביעים המשתייך בכפר סבא ברובו המכריע לצד שמאל-מרכז.
קראו גם:
יחד עם זאת יש להדגיש שבחירות מקומיות אינן בחירות ארציות, אלו לא אותם חוקים, אלו לא אותם דפוסי הצבעה במדוייק. סער מאידך, נהנה מקהל מצביעים כאמור די גדול, ראשית מעצם כהונתו ורום מעמדו, ושנית, מהעובדה שפלח האוכלוסיה שבוחר בו, או לפחות כך זה מתויג, (שכונות, דתיים וכיו"ב) ידוע באחוזי ההצבעה הגבוהים שלו. יהיה נכון לומר בזהירות רבה, שאם בשכונות רפי לא יקבל את הצפוי, כלומר כ-60-70 אחוזים, הוא ייקלע לבעיה לא פשוטה.