תושבי שכונת גני השרון בכפר סבא אמנם לא ייסדו קיבוץ בלב העיר, אבל הם בהחלט מייצרים קהילה ייחודית הכוללת חיבורים וערבות הדדית שחורגים הרבה מעבר למה שאנחנו רגילים לראות באורח החיים העירוני.
1 צפייה בגלריה
דליה קושניר ופעילות בשכונה
דליה קושניר ופעילות בשכונה
דליה קושניר ופעילות בשכונה
(צילום: אסף פרידמן)
קראו גם >>
בין היתר הם הקימו לאחרונה ועדת תרבות שאחראית על חיי הפנאי והרוח, צוות נראות השכונה שמארגן מחיר קבוצתי לשיפוצים הנדרשים בשכונה מפעם לפעם, וצוות עזרה הדדית שמתנדביו עורכים קניות, מורידים את הזבל ומטיילים עם הכלב של מי שצריך. בימים אלה, עוסקים מובילי הקהילה במיפוי שכונתי הכולל את המצב המשפחתי של תושבי השכונה והצרכים הייחודיים שלהם. בין היתר הם מתקשרים דרך שלל קבוצות וואטסאפ: קבוצת גברים, קבוצת נשים, קבוצה של כולם וקבוצות על פי נושאים.
"יש כאן גרעין משפחות חזק שמאמין שאני מממש את עצמי כשאני עם אחר, לא כשאני לבד", מסבירה דליה קושניר, תושבת השכונה וממובילי וועדת התרבות. קושניר מספרת כי כבר כמה שנים, שקיימת תחושת קהילתיות חזקה בשכונת גני השרון, אבל סביב מגפת הקורונה החליטו תושביה לקחת צעד קדימה ולמסד את הקהילה: "התכנסנו, והמפגש הראשון של הצוות המוביל היה סביב הגדרות של קהילה, סביב השאלה 'איך מייצרים קהילה מרצון'. להבדיל מהקיבוצים, שם אנשים פשוט נולדו לתוך זה, כאן יש קבוצה של אנשים שבוחרים במשהו מעבר, בחיים משמעותיים ליד אחרים בשכונה".
מה זה אומר בפועל?
זה אומר שנוכל לייצר חיי תרבות ומסורות שכונתיות שמייחדות אותנו, למשל, קבלות שבת, יריד תחפושות ומסיבות פורים, שנעודד קיימות, שנרכיב רשימה של בעלי מקצוע בשכונה החל מספרית וכלה במטפלת רגשית, וככה נוכל למנף עסקים קטנים. הרעיון הוא גם ליצור מסגרת חברתית לילדים שלנו, שיגדלו בתוך מקום שמרגישים חלק ממנו, הרבה מעבר לסביבת מגורים.
על אף הרצון ליצור קהילה חזקה ומגובשת, מנסים מובילי היוזמה להגיע לכולם: צעירים, מבוגרים, משפחות ויחידים "אנחנו לא שואפים להיות קהילה הומוגנית בשום שלב", אומרת קושניר, "זה נכון שכרגע הקבוצות שיותר 'נתפסות' לרעיון הן המשפחות עם הילדים, אבל גיוון הוא ערך וכרגע האתגר שלנו, הוא בהחלט להגיע לכולם".