הגיע לבית החולים עם גמגום ונכנס לניתוח מציל חיים: אבי וינר, גבר כבן 25 הגיע לבית החולים עם קשיים בדיבור. בבדיקה נוירולוגית מיידית במלר"ד (מיון) היה לאבי קושי בשליפת מילים ואמר מילים משובשות והאבחנה המיידית הייתה שבץ מוחי.
2 צפייה בגלריה
אבי וינר והרופאים בשערי צדק
אבי וינר והרופאים בשערי צדק
אבי וינר והרופאים
(צילום: שערי צדק)
אבי הועבר מיידית לבדיקת סיטי על מנת לשלול דימום מוחי ולקבל תמונת מצב של זרימת דם במוח ולהדגים מילוי עורקים. בבדיקה נמצאה חסימה בעורק שאחראי על תפקודי השפה, והיתה עדות לרקמה נוספת במוח שהיתה בסיכון אבל ניתנת להצלה. כיוון שהגיע כ-12 שעות לאחר הופעת האירוע, לא ניתן היה לתת לאבי תרופה שיכולה להמיס את קריש הדם, והוחלט לבצע בדחיפות צנתור מוחי.
הצנתור בוצע ע"י ד"ר ולדימיר בורודצקי מצנתר מוח בכיר ביחידה לנוירורדיולוגיה פולשנית, במהלך הפרוצדורה בוצעה פתיחה של עורק ובתוך כ-15 דק חזרה זרימת דם טובה ותקינה למוח. יום לאחר הפרוצדורה, מצבו של אבי החל להשתפר והוא החל לשלוף מילים. במשך האשפוז הקצר שהמשיך לאחר מכן מצבו של אבי השתפר והוא חזר לתפקוד מלא לחלוטין שלאחריו שוחרר חזרה לביתו.

קראו גם:
אבי וינר סיפר: "בחצות הלילה הרגשתי קושי בדיבור שהתחיל באופן פתאומי ללא חולשה או ללא כל סממן אחר. לא העליתי על דעתי שהגמגום שתפס אותי בתחילה הוא אירוע מוחי. החלטתי ללכת לישון. בבוקר כשקמתי המשיכו התסמינים וההורים שלי ואשתי אמרו לי שנראה שחטפתי שבץ מוחי. החלטתי יחד עם אבי לא לקחת סיכון ולקחנו מונית ישירות לשערי צדק. אני מודה להוריי ששמו לב והזהירו אותי, מודה לרופאים על הטיפול המסור, לאשתי על התמיכה ולקב״ה ששמר עליי. אני קורא לכל הצעירים- גם אם אינכם חושבים שמשהו שכזה יכול לקרות לכם, תהיו ערים אל עצמכם ואל הסביבה והיו מוכנים לכל תרחיש שיכול להגיע. חיי ניצלו בנס".
ד״ר ולדימיר בורודצקי,מצנתר מוח בכיר שטיפל באבי סיפר: "אבי עבר אירוע מוחי בגיל צעיר מאוד, ועבר דרך ארוכה ושעות רבות עד שקיבל טיפול. מהרגע שהגיע לבית החולים, הכנסנו אותו לטיפול באופן המיידי ביותר ולשמחתנו אבי בריא ושלם היום. הגיל הצעיר של אבי אומנם חריג, אך אירוע מוחי יכול לקרות בכל גיל שהוא וחשוב להכיר את הסימנים- בעיה בדיבור, סטייה של זווית הפה, חולשת צד, במידה והם מופיעים לפנות מיד לבית החולים הקרוב ביותר".

2 צפייה בגלריה
אבי וינר והרופאים בשערי צדק
אבי וינר והרופאים בשערי צדק
אבי וינר והרופאים בשערי צדק
(צילום: שערי צדק)

מנהל היחידה לנוירורדיולוגיה פולשנית, ד"ר קובי אמסלם הוסיף: "אירוע מוחי מצריך פעולות מהירות. בזכות מערך צנתורי מוח מתקדם ורחב הכולל 3 מצנתרים 24/7 , אנחנו נותנים בשערי צדק מענה בכל שעה גם למטופלים רבים מכל רחבי הארץ. בזכות המענה אנו יכולים להעניק את הטיפול המיטבי והנכון ביותר בזמן הקצר ביותר למטופלים ובכך להצילם ולאפשר להם חזרה לתפקוד מלא גם אחרי אירועים קשים".
מנהל המחלקה הנוירולוגיה, ד"ר רוני אייכל: ״הכרת הסימנים לאירוע מוחי הם השלב הראשון בדרך להצלחת האדם שחווה אירוע. הוריו של אבי ידעו לזהות את הסימנים לאירוע מוחי, ובזכות כך הגיע אבי לטיפול המסור של בית החולים וחייו ניצלו. אי אפשר לדעת מתי ואיפה יתקוף אדם אירוע מוחי, וגילו הצעיר והחריג של אבי הוא ראייה לכך. בכל שלב ובכל גיל חשוב לדעת את הסימנים, להיות ערים לסביבה ולעזור למנוע את המקרה הבא״.