חג הפסח מעלה לעיתים את מפלס המתח בקרב זוגות נשואים, כשהשאלה העומדת על הפרק היא היכן לחגוג את ליל הסדר - אצל הורי האישה או הורי הבעל. השנה הנושא מקבל משנה תוקף בעקבות הקורונה שמנעה מאיתנו לקיים חגים עם המשפחה המורחבת. בחלק מהמקרים המחלוקת כל כך קשה עד שהיא מגיעה אל פתחם של משרדי עורכי דין.
עו"ד שרין סולן מספרת על בני זוג הנשואים כבר קרוב ל-25 שנים ולהם שני ילדים בגילאי 16 ו-18. בעשור האחרון הם הודו, כי הם מקיימים אורח חיים לא שיגרתי, במסגרתו בין היתר הם מתגוררים בבית אחד בחדרים נפרדים.
"ילדי בני הזוג מודעים לריחוק, אבל מעל פני השטח הכל נראה נורמלי. הם אפילו התעקשו לצאת פעמיים בשנה לחו"ל עד לאחרונה", סיפרה. "הזוגיות כאמור ידעה לא מעט עליות וירידות, אבל הורי בני הזוג מעולם לא ידעו על כך והזוג שמר על כך בקנאות כדי לפגוע ברגשותיהם".
אלא שבואו של חג הפסח הצליח להחריף את הקרע בין השניים. לדברי הבעל אשתו מתנגדת השנה לעשות את הסדר בבית הוריו. "נהגנו לחלק את המפגשים בחגים בין ההורים שלי להורים שלה", טען.
"השנה בגלל הקורונה אני רוצה שזה יהיה אצל הורי שאני בנם היחיד ואחותי מתגוררת בארה"ב והיא לא תגיע השנה. אני לא מכחיש שבפעם האחרונה, הסדר נערך גם אצל הורי ועדיין חשוב לי שגם השנה נעשה אותו אצל הורי". מנגד טוענת כי בעלה מאיים לעשות את הסדר אצל הוריו גם אם היא לא תבוא ומסית את הילדים נגדה.
עו"ד סולן מדגישה, כי מדובר במשבר קטן בין בני הזוג שהגיעו לסיכום בכל מה שקשור לאורח החיים שהם מנהלים. עם זאת היא טוענת כי על האישה להיעתר לבקשת בעלה. "לא הורסים נישואים, גם אם אלה לא משהו בגלל אירוע אחד, פעם בשנה - ולכן על האישה להתפשר", אמרה.
האישה במכתב נגדי כתבה לפני שבוע כי איומי הבעל לעזוב את הבית אם לא תגיע לסדר בבית הוריו, הם איומי סרק. בינתיים האישה גם מבקשת להבהיר כי אם בעלה יעזוב את הבית, היא לא תבקש ממנו לחזור. עו"ד סולן ציינה כי במקרה כזה לא יהיה מנוס מפתיחת הליך גירושין, מה שיוביל לפרידה בין השניים.