למה לבחור דווקא בלימודי קולנוע - מה המטרה של הלימודים?
המטרה של לימודים במסגרת בית ספר לקולנוע היא לאפשר לסטודנטים להכיר את תעשיית הקולנוע והלטוויזיה לעומק. הסטודנטים לומדים כיצד לשתף פעולה זה עם זה, לומדים את חשיבותה של עבודת הצוות ומרחיבים את האופקים. בנוסף, מטרת הלימודים היא להקנות גם ידע עיוני מקיף, אשר ישרת את הסטודנטים ביצירתם. מצד אחד תלמדו על תרבות, תיאטרון ותחומים קולנועיים שונים ומצד שני תלמדו גם על כלי עריכה, עבודה עם ציוד תאורה ושיטות בימוי, הפקה וכתיבה שונות ומגוונות.
למי מתאים ללמוד קולנוע?
לימודי תואר ראשון במסגרת בית ספר לקולנוע מתאימים כמובן לכל מי שיש לו תשוקה לתחום האמנות הזה. בין אם אתם מתעניינים במקצועות כמו עריכה או צילום ובין אם אתם מעדיפים בימוי או תסריטאות, לימודי הקולנוע יקנו לכם את הכלים לעסוק במקצועות אשר מתחברים באופן ישיר לשאיפות המקצועיות ולאופי הספציפי שלכם.
למה ללמוד קולנוע בישראל?
אומנם ניתן ללמוד תואר ראשון בקולנוע גם בחו"ל, אך אנו מאמינים כי לימודי קולנוע בישראל יהיו הרבה יותר מעשירים עבור סטודנטים החיים בארץ. דרך הלימודים תוכלו להכיר שותפים לעשייה הדוברים את שפתכם ותוכלו ליצור קשרים מקצועיים משמעותיים שילוו אתכם לאורך הקריירה שלכם.
בנוסף, תואר בקולנוע הנלמד בישראל יאפשר לכם להימנע מקשיים של מחסום שפה, כך שהיצירתיות שלכם תוכל להתבטא במלוא עוצמתה. כך, חוויית הלימודים תהיה הרבה יותר מעשירה ואתם תוכלו גם לצמוח מתוך המארג החברתי הייחודי אותו תמצאו רק בישראל.

1 צפייה בגלריה
לימודי קולנוע וטלוויזיה
לימודי קולנוע וטלוויזיה
לימודי קולנוע וטלוויזיה
(צילום: "המכללה האקדמית בית ברל")

איפה לומדים קולנוע?
ניתן ללמוד קולנוע במסגרת הפקולטה לאמנויות - המדרשה בית ברל שבה ניתן לרכוש תואר ראשון בתחום. הלימודים במוסד זה משלבים גם רכישה של תעודת הוראה רב-גילאית, אשר תרחיב את אפשרויות התעסוקה שלכם לאחר התואר.
לימודי קולנוע בפקולטה לאמנויות - המדרשה בית ברל
לימודי הקולנוע, משלבים לימודים מעשיים ועיוניים, לצד סדנאות ייחודיות שלא ניתן למצוא בשום מקום אחר. במהלך התואר תלמדו אצל מרצים אשר פועלים בתחום גם כיום, אשר יאפשרו לכם ללמוד את התחום בצורה מעמיקה ביותר ויעזרו לכם להשתלב בתעשייה. בנוסף, בית ספר לקולנוע מעניק לסטודנטים גם תעודת הוראה.
תנאי קבלה ללימודי קולנוע
תנאי הקבלה ללימודי תואר ראשון בקולנוע בבית ברל דורשים שלכל מועמד תהיה תעודת בגרות ותשוקה מוכחת לעולמות התוכן של הקולנוע והטלוויזיה, עם עדיפות למי שכבר התנסה במסגרת לימודיו התיכוניים בבימוי, צילום, עריכה והפקה. הקבלה ללימודים מותנית במבחני כניסה וישנו גם ריאיון אישי עם ראש המחלקה (הבמאי והמפיק ברק הימן) ועם עוד 2-3 מרצות ומרצים של המחלקה.
כמה סרטים יוצרים במהלך הלימודים?
בלימודים במסגרת של בית ספר לקולנוע יוצרים הסטודנטים סרט אמצע, הנקרא גם סרט ביכורים וגם סרט גמר בסוף השנה הרביעית. כמו כן, הסטודנטים משתתפים ביצירות של חבריהם ללימודים, כך שהם רוכשים ניסיון נוסף בשלל התפקידים והמקצועות (הפקה, צילום, עריכה, תאורה, הקלטה, כתיבה וכו'). בשנה השלישית עושים גם תרגיל "שחר קוש" אשר מצולם בלוקיישן אחד במשך 12 שעות ואשר התוצרים שלו השתתפו בעשרות פסטיבלים ברחבי העולם בשנים האחרונות. בנוסף יוצרים הסטודנטים על בסיס קבוע תרגילי בימוי לאורך כל מהלך הלימודים וכמו כן גם סרטים דוקומנטאריים קצרים – רובם המכריע כאן בארץ וחלקם בחו"ל.
קצת על ראש החוג ברק הימן
ברק הימן הוא ראש החוג לקולנוע בבית ברל. במסגרת תפקידו מלווה הימן את הסטודנטים באופן אישי כדי לספק להם הכוונה וידע מעמיק בתחום הקולנוע התיעודי. הימן הוא יוצר ומפיק של סרטים דוקומנטריים וסדרות דוקומנטאריות, זכה בפרסים רבים ברחבי העולם כולל פעמיים פרס אופיר לסרט התיעודי הטוב ביותר כאם בישראל. ברק שפט בפסטיבלי קולנוע ברחבי העולם, משמש כלקטור בקרנות הקולנוע השונות שפועלות בארץ, הוכתר יחד עם אחיו תומר כ"אחד מעשרת האנשים המשפיעים על התרבות בישראל בתחום הקולנוע והטלוויזיה" ובמקביל לעיסוקו כראש המחלקה לקולנוע במכללת בית ברל ממשיך ליצור במסגרת סרטי האחים הימן" – חברת ההפקות אשר שייכת לו ולאחיו תומר הימן. ברק דוגל בשיטת "עשה פחות ודבר פחות" ובמסגרת תפקידו כראש המחלקה מעודד את הסטודנטיות והסטודנטים לצאת לכמה שיורת התנסות אמנותיות בשטח ומפעיל את קשריו הרבים בארץ ובעולם על מנת לקדם את הקריירה של הסטודנטים והבוגרים של המחלקה לקולנוע.

מוגש מטעם: המכללה האקדמית בית ברל