בשנים האחרונות הפרחים אינם מככבים עוד רק בגינות או בבית בתוך אגרטל אלא גם במטבח שלנו. עם התפתחותו של העולם הקולינרי וההבנה שגם נראות המנה היא לא פחות חשובה מטעמה, התווספו פרחים אכילים למנות שלנו לא רק בתור קישוט אלא גם בתור שדרוג וחיזוק לטעמים. כיום נעשה שימוש גובר בפרחים האכילים בעיקר במטבח היוקרתי.
בני האדם משתמשים כבר אלפי שנים בצמחים כתבלינים, כמרפא ועוד. הם מוסיפים לנו טעמים ועניין כמעט לכל סוגי המנות. לפרחים רבים יש ערכים תזונתיים ברורים והם תורמים לתזונה בריאה ומאוזנת שלנו. כבר בימי קדם נהגו הסינים להנות מאכילת חבצלות, הרומאים נהגו לאכול סיגליות ושושנים ואילו ההודים אכלו ובעצם אוכלים עד עצם היום הזה, עלי כותרת של ורדים.

1 צפייה בגלריה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
אילוסטרציה
(צילום: freepik)

קיים מגוון לא קטן של פרחים שניתן להוסיף למזון שלנו ללא חשש לבריאותנו ולהנות ממנו. הפרחים האכילים מוסיפים המון טעם וצבעוניות למנות השונות וקוצרים לא מעט קריאות וואוו מהסועדים.

אז מיהם אותם פרחים ומה השימוש שניתן לעשות בהם:

• ביגוניה – הינה פרח מאוד צבעוני ומרשים בעל טעם חמצמץ וריח חזק.
ניתן להשתמש בו כקישוט או כתוספת לסלטים, קוקטיילים וקינוחים
• ורד – בעל טעמים ייחודיים ועדינים.
ניתן להכניס את עלי הורד לתבנית קרח מה שמאפשר הגשה ריחנית ויפה של משקאות, שימוש במי ורדים במלבי המוכר והאהוב, בריבה או שימוש בעלי הכותרת כקישוט לעוגות, הוספה לתערובות תה.
• ציפורן הינו פרח עם עלי כותרת מדהימים בגוון סגול.
ניתן למצוא את גרגירי הציפורן בעיקר במאכלים הודים או בתיבול של עוגות, עוגיות, תבשילי בשר ורטבים.
• חרצית היא פרח קטן בצבע צהוב ובעלת ניחוח חזק. טעמה מזכיר את ריח עליו של הסלרי. מתאימה לשימוש בקישוט מאכלים והוספה לסלט טרי.
• ציפורן החתול (קלנדולה) הוא פרח צהוב בעלי עלי כותרת ארוכים שהינם מתוקים ולכן מתאים גם כקישוט למנות אחרונות וגם כתוספת לסלט. בנוסף ניתן להשתמש בפיגמנט הצהוב שלו לאורז, מרקים ומאפים שונים.
• גרניום הוא פרח המדיף ריח חריף.
ניתן לשלב אותו במטבח בתוך קוביות קר, משקאות קרים ומאפים שונים.
• אמנון ותמר הם בעלי טעם מתוק והם בעלי ריח עדין.
משתלבים במטבח בקינוחים, בסלטים ובמשקאות קלים.
• צבעוני הוא פרח בעלי כותרת יפים בעלי טעם מתוק ועדין. נמצאים בעיקר בשימוש כקישוט.
אז היכן תוכלו למצוא פרחים לשימוש במטבח שלכם – אם אתם בקשרים טובים עם חנות פרחים ותיקה שנמצאת באזור שלכם, תוכלו לקנות ממנה או שלחילופין תוכלו להזמין בשווקים השונים.

לסיום, מצורף להנאתכם מתכון לריבת ורדים

מצרכים
חצי ק"ג של עלי כותרת של ורדים, שטופים ומיובשים
2 ק"ג סוכר
2 כוסות מים
מיץ מחצי לימון
כפית ג'לי מומס אם אתם אוהבים את הריבה שלכם סמיכה.
אופן ההכנה
לערבב את עלי הכותרת עם חצי ק"ג סוכר ולהשאיר בתוך כלי מכוסה למשך יום אחד. יש לנער את הכלי כמה פעמים ביום.
להעביר את התערובת לסיר ולהוסיף את יתרת הסוכר, המים, מיץ הלימון והג'לי
לבשל על אש קטנה עד שכל הסוכר נמס כולו. מגבירים את האש ומרתיחים במשך 10 דקות או עד שמקבלים עיסה נוזלית סמיכה.