לבראק טוסקאני
במסעדת TIMO מגישים אוכל איטלקי, מנות פסטה משובחות, מגוןן סלטים מיוחדים
איפה? רחוב אלסלאם.
שם בעל העסק: ראני נאסר.
מה יש בה: "מסעדה איטלקית. אוכל איטלקי, מנות פסטה משובחות, מגוןן סלטים מיוחדים, פיצות בסגנון נאפוליתני, קינוחים מעניינים.
מתי הוקם: המסעדה נפתחה ביום 23 ספטמבר 2022.
למה דווקא פתחת חנות או מסעדה כזו? "במקצועי אני שף, יש לי עוד מסעדת בורגר בטירה ואני חושב שיש פוטנציאל לעוד מסעדה איטלקית".
למה דווקא בטירה? "אני יליד טירה ואני רוצה שטירה תהפוך למרכז המסעדות בארץ".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "המוחות הצעירים שמחפשים כל הזמן איך להשתדרג ולתת הכי טוב".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות: "לא. מגיעים מפה לאוזן והמלצות".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו בעסק שלך? "לברק טוסקאני".
מתי פתוח: כל יום משעה 12:00 עד 24:00
מהיכן הלקוחות? "לרוב ערבים ופחות יהודים".
כבש ממולא ומסחאן עוף
במסעדת ומאפיית ג'וד מגישים אוכל ערבי אותנטי עשוי מבטן האדמה (זרב), מגוון אוכל איטלקי וגם מאפים בייצור מקומי
איפה? רחוב סולטאני.
הבעלים: קוצאי חרזאללה.
מה יש בו: אוכל ערבי אותנטי עשוי מבטן האדמה (זרב), אוכל איטלקי, בשרים על האש. במאפיה לחמים ייצור מקומי, עוגיות ולחמים מאפים.
מתי הוקם? הוקם לפני כשנה וחצי.
למה דווקא מסעדה כזו? "זה היה החלום, מסעדה ומאפייה".
למה בטירה? "מאחר ואין מסעדות יוקרתיות וברמה גבוהה כמו שלי".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "טירה עיר מרכזית באזור השרון ומגיע אליה קהל רב מכל האזור, יהודים וערבים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "כן".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו? זרב, אסובוסקו בבטן האדמה, מסחאן עוף, צוואר כבש ממולא".
מתי פתוח: ימי השבוע משעה 9:00 בבוקר עד חצות.
לקוחות: משני המגזרים.
שווארמה בפיתה
ב"האחים סמארה" מגישים שווארמה הודו עם כבש, פלאפל, חומוס, סלטים ועוד
איפה? רחוב טארק עבד אלחי.
שם בעל העסק: האחים חמזה ואיאד סמארה.
מה יש בו: שווארמה הודו עם כבש, פלאפל, חומוס, סלטים ומבחר שתיה קרה.
מתי הוקם? בשנת 1986.
למה פתחת מסעדה כזו? “הרעיון התחיל כאשר עמדתי בתור במסעדת שווארמה בכפר סבא וישר קפץ לי לראש לפתוח עסק של שווארמה. קניתי את כל הציוד ומאז הפכנו לסמל של העיר”.
למה דווקא בטירה? "העסק נפתח בבית הורי ואבי ז"ל תמך ועודד אותנו. המוטו שלנו הוא האיכות והיחס".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "בטירה יודעים איך לקבל את האחר והיא מקום מאוד נוח".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "כן ויש גם הזמנות ומשלוחים".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו בעסק שלך? "שווארמה בפיתה".
מתי פתוח: "כל ימי השבוע משעה 9:30 חד חצות".
מהיכן הלקוחות? "משני המגזרים, אפילו מחו"ל מגיעים".
חזה עוף עם פטריות מקורמלות
ב"רומא", מסעדה איטלקית בעיצוב אירופאי, מגישים בשר משובח ביישון יבש, פירות ים ודגים טריים.
איפה? רחוב טארק עבד אלחי.
שם בעל העסק: סאהר עבד אלחי.
מה יש בו: ארוחת בוקר. אוכל איטקלי, מגוון סלטים, פסטות, פיצות, בשר משובח ביישון יבש, פירות ים ודגים טריים.
מתי הוקם: בשנת 2011.
למה פתחת חנות או מסעדה כזו? "אשתי ואני תמיד חלמנו על מסעדה איטלקית שבה נארח אנשים ונחשוף את אהבתנו לאוכל מיוחד ומושקע".
למה דווקא בטירה: "נולדתי וגדלתי בטירה, המקום האהוב עלי. אני רוצה שטירה תהיה חזקה בתחום הקולניריה. מאז ש'רומא' נפתחה היא הוסיפה לטירה מקום שמספק אוכל איטקלי עם חומרי גלם מקוריים ואיכותיים".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "העיר מחברת בין יישובים יהודים וערבים והתושבים הם אנשים נעימים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "לקוחות מגיעים מפה לאוזן עם המלצות.
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו בעסק שלך?
"Roma delight, מנה שכוללת חזה עוף עם פטריות מקורמלות על מצע של פירה".
מתי פתוח: "כל ימי השבוע משעה 8:30 עד חצות".
מהיכן הלקוחות? "משני המגזרים".
מדלוקה ממולאת במלבי עם בצק ופיסטוק
בממתקיית נצרת יש בקלאווה, כנאפה, עוגיות, נאבולסיה, גלידה, בקלאווה טורקית וסורית, עואמה ועוד
איפה? רחוב טארק עבד אלחי.
שם בעל העסק: מסבאח חסן. אלמשהד.
מה יש בו: בקלאווה, כנאפה, עוגיות, נאבולסיה, גלידה, בקלאווה טורקית וסורית, עואמה, קטאיוף ועוד.
כמה זמן קיים? 21 שנים.
למה דווקא פתחת חנות או מסעדה כזו? "אני דור שלישי בתחום הזה. העסק הראשון נפתח בשנת 1962. יש לנו סניפים בכל הארץ".
למה דווקא בטירה? "טירה עיר מחברת בין מספר יישובים ערבים ויהודים".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "האנשים בטירה חביבים ויודעים לקבל את האורחים".
לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות: "כן".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו בעסק שלך? "מדלוקה, ממולא במלבי עם בצק ופיסטוק, קאשיו ופיצוחים".
מתי פתוח: כל השבוע.
לקוחות? "חצי חצי. יהודים וערבים".
גלידת פיסטוק סיציליאני
ב"לה גופרה" יש גלידות, קרפ צרפתי, ופל בלגי, פנקייק, צ'ורוס, קרם קראנף, מילק שייק,
איפה? מתחם seven
שם בעל העסק: עדנאן נאסר.
מה יש בו: גלידות, קרפ צרפתי, ופל בלגי, פנקייק, צ'ורוס, קרם קראנף, מילק שייק, פרי שייק, עוגיות ושתיה קרה וחמה.
מתי הוקם: מרץ 2022.
למה פתחת גלידריה? "אני גר בטירה ויש כאן תנועת מסחר חזקה".
למה דווקא בטירה: "העסק נמצא במתחם seven בטירה וזה מקום חדש ואטרקטיבי".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "פשוט מאוד השוק, המתחם והתושבים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "כן. מזמינים אפילו מהישובים היהודים בסביבה".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו? "גלידת פיסטוק סיצליאני".
מתי פתוח: כל יום משעה 12:00 עד 1 אחרי חצות. בשבת משעה 7:00 בבוקר עד 1 אחרי חצות.
מהיכן הלקוחות? "משני המגזרים".
חומוס עם בשר
בחומוס אבו עומר מגישים פול, שקשוקה מסבחה ועוד
איפה? רחוב אלסלאם
שם בעל העסק: עומר קאסם.
מה יש בו: חומוס, פול, שקשוקה, חומוס עם בשר, מסבחה.
מתי הוקם: בשנת 1982.
למה דווקא כזו מסעדה? "המסעדה היא מפגש של יהודים וערבים. אני אוהב כל בן אדם, נותן אוכל מכל הלב".
למה בטירה? "זו עיר הולדתי. העיר שבה נפגשים יהודים וערבים על צלחת אחת".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "משנת 1970 עד היום טירה הפכה למרכז מסחרי והכל בזכות הדו קיום בין ערבים ליהודים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "מגיעים דרך הוויז, אפליקציות, אתר והעיקר בזכות האוכל הנהדר שלנו".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליה: "חומוס עם בשר".
מתי פתוח: כל יום משעה 7:30 עד שעה 14:00. ביום ראשון סגור.
מיהם הלקוחות? "יהודים וערבים".
קבב מבשר עגל
במסעדת אבו חסן מגישים בשרים על האש, ממולאים, עלי גפן, חומוס, פול, מסבחה ועוד
איפה? רחוב טארק עבד אלחי.
שם בעל העסק: חוסני חאסקיה.
מה יש בו? בשרים על האש, ממולאים, עלי גפן, חומוס, פול, מסבחה, פלאפל, מבחר סלטים גדול.
כמה זמן קיים. 32 שנה.
למה דווקא פתחת חנות או מסעדה כזו? אבי ז"ל פתח החומסיה הראשונה בטירה בשנות ה-80. המקום של החומסיה התיישן ופתחתי את המסעדה על החומסיה מול השוק".
למה דווקא בטירה? "השכנות הטובה, המיקום שלה והשם הטוב שלה הפך אותה לכתובת של כל השכנים".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "בטירה יש כל מה שבא לך לאכול. מגוון רחב של אוכל, ממתקים, קינוחים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "המסעדה לא קשורה לאף רשת חברתית. נשען על השם ומאגר לקוחות".
מה המנה המומלצת אצלך? "מנת הדגל היא דווקא הקבב שאנו עושים במסעדה מבשר עגל, ברוזיליה חתוכה ביד ותבלין"
מתי פתוח: מא'־ה' בין השעות 7:00־21:00. שישי שבת משעה 7:00 – 21:00
מהיכן הלקוחות? "המסעדה סמל לשלום ודו קיום והלקוחות שלנו רובם יהודים".
כנאפה קלאסית
בממתקי האחים סמארה ניתן לקנות כנאפה עם גבינת כבשים, בקלאווה עם קוסקוס ופיסטוק, פטיר ועוד
איפה? רחוב טארק עבד אלחי.
שם בעל העסק: מוחמד סמארה.
מה יש בו: בקלאווה, פיסטק חלבי, כנאפה עם גבינת כבשים, בקלאווה עם קוסקוס ופוסטוק, פטיר.
מתי הוקם: בשנת 1986
למה דווקא פתחת עסק כזה? "לא היתה אף חנות ממתקים בטירה, היינו הראשונים".
למה דווקא בטירה? "פשוט מאוד, תושבי טירה היו נוסעים עד השטחים כדי לקנות ממתקים וחשבנו שזה מאוד מתאים לפתוח בטירה".
מה הופך את טירה למרכז קולינרי ומה יש בה שאין במקומות אחרים? "המיקום שלה ואיכות המסעדות וחנויות ההמתקים".
האם לקוחות מגיעים אליך דרך האפליקציות? "כן".
מה המנה או המוצר שאתה הכי ממליץ עליו בעסק שלך?
"כנאפה קלאסית ללא צבע עם פיסטוק וחלבי למעלה".
מתי פתוח: כל יום משעה 10:00 עד שעה 23:00 בלילה.
מהיכן הלקוחות: "ערבים ויהודים".