לא צריך לצאת מהעיר, על מנת לאכול כנאפה אמיתית. ב"כנאפה של גינגי", מקום חדש שנפתח בשבוע שעבר בויצמן 160 בכפר סבא, נמכרת כנאפה חמה ושלל מטעמי בקלאווה, המגיעים מדי בוקר הישר מהעיר העתיקה שבירושלים.
4 צפייה בגלריה
קאיד דענה. "צריך לעשות כנאפה עם הרבה אהבה"
קאיד דענה. "צריך לעשות כנאפה עם הרבה אהבה"
קאיד דענה. "צריך לעשות כנאפה עם הרבה אהבה"
(צילום: פרטי)
את העסק פתח קאיד דענה, תושב ירושלים ובן לשושלת בת שלושה דורות, שהחלה בשנת 1965 ומתמחה בהכנת המטעמים המתוקים. "זה מיומנות שדורשת הרבה סבלנות. את הכל אנחנו מכינים בעבודת יד, אני ואחים שלי. מגש בקלאווה אחד דורש שעתיים של הכנה וזה ממש עסק משפחתי".
4 צפייה בגלריה
"יש כאלו שמים בוטנים וצובעים אותם בירוק שיהיה כאילו פיסטוק"
"יש כאלו שמים בוטנים וצובעים אותם בירוק שיהיה כאילו פיסטוק"
"יש כאלו שמים בוטנים וצובעים אותם בירוק שיהיה כאילו פיסטוק"
(צילום: פרטי)
ההחלטה לפתוח בלב כפר סבא, הגיעה בעקבות הביקוש: "עד הקורונה מכרנו בשוק הכרמל, ומה שהביא אותנו לכאן זה הלקוחות. היו באים מכאן במיוחד לתל אביב, והבנו שאין שום דבר כזה באיזור".
הוויטרינות עמוסות בשלל בקלאוות המדיפות ריח מתוק, ומבוססות על פיסטוק חלבי מובחר, שקדים וקשיו: "אצלנו הכל אמיתי. ברוב המקומות מוכרים בוטנים עם צבע מאכל ירוק, ואומרים שזה פיסטוק".
4 צפייה בגלריה
"המומחיות שלנו זה כנאפה כבר שלושה דורות"
"המומחיות שלנו זה כנאפה כבר שלושה דורות"
"המומחיות שלנו זה כנאפה כבר שלושה דורות"
(צילום: פרטי)
חלק מחומרי הגלם, מגיעים הישר מטורקיה, שם עבר קאיד השתלמות של חצי שנה על מנת להתמקצע במלאכה המורכבת: "יש למעלה מ1000 סוגים של בקלאוות. אין גבול למה אפשר ללמוד בנושא".
4 צפייה בגלריה
מומחיות בהכנת בקלוואות
מומחיות בהכנת בקלוואות
מומחיות בהכנת בקלוואות
(צילום: פרטי)
אבל עם כל הכבוד לשלל הבקלאוות הצבעוניות (מצבעי מאכל טבעיים, כמובן), גולת הכותרת כאן, היא הכנאפה. גבינת עיזים מובחרת חוברת לגלידה המגיעה הישר מטורקיה, לכדי מנות אישיות וביסים נמתחים: "את לא רואה שום מקום שמוציא את הגבינה ככה. צריך ידע, איך לבשל, איך לעשות. זה לא פשוט כמו שזה נראה".
מה הסוד לבקלאווה מוצלחת?
"תאבון. נותנים לאכול מהלב ולא מתקמצנים".
מנת בקלאווה עולה 20 שקלים, ויחד עם גלידה, 25. המקום פתוח עד 12 בלילה.