קציצות ברוטב חמוץ מתוק עם נענע ושום ירוק, מתכון מהמטבח העירקי, שאני מאוד אוהב ומעריך. נענעיה ותומיה (נענע ושום בעירקית) חוברים יחד והתוצאה מקבץ טעמים עזים אבל מאוזנים.
2 צפייה בגלריה
קציצות מבגדד ושום ירוק
קציצות מבגדד ושום ירוק
קציצות מבגדד ושום ירוק
(צילום: פרטי)

השום הירוק הוא נסיך הירוקים בעונה הזו שהיא אחרי הגשמים הגדולים ובואם של ניצני האביב, יש לו עונה קצרה מאוד, שבועיים עד חודש. השנה הוא הופיע מוקדם מהרגיל, ואין דומה טעמו לשום שאנחנו מכירים. מדוב בטעם מעודן יותר, מעין שום לייט, מאוד מתאים גם לסלטים טריים וגם בתבשילים הוא מוסיף משהו אחר ומיוחד. שווה להתוודע אליו, לחפש וליהנות ממנו.
במקור התבשיל מוגש עם אורז לבן אבל בחרתי לחבר אותו דווקא עם אורז ופירות יבשים. ניצני אביב באוויר.

קציצות מבגדד ושום ירוק

חומרים לתערובת הקציצות:
750 גרם בשר בקר טחון
חבילת פטרוזליה
בצל יבש קצוץ דק
פרוסת לחם ללא הקרום, רטוב וסחוט
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה פלפל אנגלי
חצי כפית קינמון
מלח

2 צפייה בגלריה
קציצות מבגדד ושום ירוק
קציצות מבגדד ושום ירוק
קציצות מבגדד ושום ירוק
(צילום פרטי)

חומרים לרוטב:
10 שיני שום קצוץ או שום ירוק (שווה להתאמץ, בעיקר בשווקים או בחנויות מובחרות שמבינות עניין)
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
חבילת נענע ירוקה, רק העלים, קצוצים דק
1/3 כוס מיץ לימון טרי
2 כפות סוכר חום דמררה
2 כפיות נענע יבשה
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
חצי כפית כורכום
מעט צ'ילי גרוס (לא חובה, לחובבי החריף)
מלח
ההכנה:
מערבבים את כל חומרי תערובת הקציצות עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה ויוצרים קציצות עגולות קטנות. מניחים על מגש.
עוברים להכנת הרוטב. בסיר שטוח ורחב מטגנים את הבצל עד זהוב, מוסיפים את הקציצות והשום ומטגנים יחד מכל הצדדים, מוסיפים מים רותחים עד לחצי גובה הקציצות, מביאים לרתיחה מנמיכים אש וממשיכים עוד כעשרים דקות.
בקערה קטנה מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר יחד עם הנענע הטריה והיבשה ויוצקים על הקציצות ומבשלים יחד עוד כעשרים דקות על אש נמוכה.

קראו גם:

אורז פלוס

חומרים:
4 כוסות אורז (מומלץ עגול או בסמטי או פרסי)
4 כפות שמן
6 כוסות מים
ארבע כפיות מלח
שליש כוס צימוקים בהירים
שליש כוס צימוקים שחורים
כף עד שתיים חמוציות או דובדבנים או זרש
לקישוט: צנוברים / פיסטוקים / שקדים קלויים או מיקס
ההכנה:
שוטפים את האורז ומסננים ומעבירים לקערה מוסיפים את השמן, המלח, הפירות היבשים ומערבבים.
בסיר מביאים את המים לרתיחה, מוספים את תערובת האורז, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-6 דקות על אש גבוה, מנמיכים אש וממשיכים עוד 12-15 דקות על אש נמוכה. מומלץ להעביר לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות עד להגשה (לא יותר משעה).
● עם הפירות היבשים אפשר לשחק עם מה שיש (מה שנשאר מט"ו בשבט) כל אחד לפי טעמו, אני העזתי עם קליפות תפוז מסוכרות.