הנה אחד הסימנים הברורים (והמשמחים) ביותר לתחילת החורף: פתיחת עונת הברוקולי.
2 צפייה בגלריה
פותחים את עונת הברוקולי
פותחים את עונת הברוקולי
פותחים את עונת הברוקולי
(צילום: ענת לשם)
הברוקולי הוא צמח שפותח באיטליה מכרוב הבר והוא שייך למשפחת המצליבים.
לא סתם מיוחסות לו תכונות של "ירק על" והוא מכיל כמויות נכבדות במיוחד של ויטמין סי ועוד נוטריאטים כמו אשלגן, סידן, חומצה פולית, ויטמין K, ויטמין B6, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון ועוד.
קראו גם:
בדומה לחברים אחרים במשפחת המצליבים מיוחסות לו בנוסף יכולות לתמוך במערכת הקרדיווסקולרית, מערכת השלד, מערכת העור ומערכת החיסון, אף תכונות אנטי סרטניות.
אז כשכל הטוב הזה מגיע אלינו סוף סוף אחרי המתנה סבלנית בסל השבועי, ועוד מוסיפים לזה חבילת תרד תורכי חורפי ונהדר, ברור לכולנו מה צריך לעשות:
2 צפייה בגלריה
תכונות של ירק על
תכונות של ירק על
תכונות של ירק על
(צילום: shutterstock)

מוקפץ של תחילת החורף

מה צריך?
בצל אחד פרוס גס
ראש ברוקולי גדול מפורק לפרחים
2 חופנים של נבטוטי מאש
חבילת פטריות חתוכה גס
חבילת תרד תורכי חתוכה גס
שני חופני אגוזי קשיו
1/2 כוס חלב קוקוס
1/2 כוס מים
שמן זית
מלח
קארי הודי צהוב
קורט אגוז מוסקט
מה עושים?
מחממים שמן במחבת.
מוסיפים את הירקות לפי הסדר תוך ערבוב, מתבלים, מוסיפים את הנוזלים.
מכסים ומבשלים כעשר דקות נוספות.
מכבים את האש, מוסיפים את הקשיו ומערבבים.
מכסים לעוד כמה דקות ומגישים.
בתיאבון. ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק