שני סלטים חמים טבעוניים, סוג של איזון למטעמי הגבינות והחלב של החג הלבן שהוא גם חג לתנובת הארץ. שניהם עם עדשים עשירים ומאוד פשוטים, לא דורשים מיומנות וידע רב.

2 צפייה בגלריה
סלט עדשים מונבטות, סלק, שעועית ירוקה ותרד
סלט עדשים מונבטות, סלק, שעועית ירוקה ותרד
סלט עדשים מונבטות, סלק, שעועית ירוקה ותרד
(צילום פרטי)

הראשון עם חצילים ועגבניות, השני עם עדשים מונבטות (כידוע, ההנבטה מעשירה ומעצימה את הערכים התזונתיים) ועם סלק ושעועית ירוקה. שניהם נפלאים כמו שהם, חמים או חמימים או בטמפרטורת החדר. תוספת של יוגורט או טחינה לטבעונים ויש ארוחה נהדרת בימי שגרה וקיץ לוהט.

סלט עדשים מונבטות, סלק, שעועית ירוקה ותרד


החומרים:
עדשים מונבטות או מאש או לקט מונבט (יש מוכן וזמין בסופרים וחנויות טבע. אפשר להנביט לבד, זה די פשוט אבל דורש התעסקות
חבילת עלי תרד צעירים או בייבי תרד שטופים ומסוננים
2-3 סלקים קטנים צעירים אפויים בתנור עם שמן זית מלח גס ולימון עד ריכוך (אפשר להשתמש בסלקים בווקום, מקצר תהליכים)
חופן נדיב או חבילת שעועית ירוקה רחבה או אפונת שלג – שטופים ומסוננים וקטומים בקצוות
2-3 שיני שום פרוסים דק
2 כפיות כוסברה יבשה כתושה גס (אפשר גם כוסברה טחונה)
כף חומץ בלסמי
כף סוכר חום
שמן זית איכותי בנדיבות
פלפל שחור גרוס גס
מלח גס
מיץ מלימון או ליים סחוט
גרגרי רימון לקישוט
ההכנה:
מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית, מוסיפים את השעועית הירוקה, העדשים והשום ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את הסלקים ומטגנים יחד כמה דקות, מוסיפים את הסוכר החום והבלסמי מתבלים בכוסברה יבשה ושאר התבלינים ומקפיצים יחד על אש גבוהה עוד כמה דקות.
בצלחת הגשה גדולה מניחים את עלי הבייבי תרד, מעל מוסיפים את הירקות המוקפצים, מתבלים בלימון הסחוט ומפזרים גרגירי רימון אם יש, אפשר לוותר או לבחור בפרי אחר, דובדבנים מגולענים או חמוציות מיובשות, סלט גמיש שיודע לקבל טעמים.

2 צפייה בגלריה
סלט עדשים, חצילים ועגבניות
סלט עדשים, חצילים ועגבניות
סלט עדשים, חצילים ועגבניות
(צילום פרטי)

סלט עדשים, חצילים ועגבניות


החומרים:
3 חצילים קלופים ופרוסים עבה
חצי קילו עדשים ירוקות מושרות לילה ומבושלות עד ריכוך עדין (לא להגזים שלא תצא דייסה)
5 עגבניות בשלות קלופות קצוצות גס
4 בצלים חצוי ופרוס
4-5 בצלים ירוקים
פלפל חריף טרי חצוי או חתוך גס
6 שיני שום פרוסות
כף נענע יבשה
כף כוסברה יבשה טחונה
1-2 כפיות סומק
כפית פלפל שחור או לפי הטעם
מלח
שליש כוס שמן זית
בהגשה:
נענע טרייה או בזיליקום בהגשה
לרוטב:
2 כפות רסק עגבניות איכותי
2 כוסות מים חמימים
2 כפיות חומץ טבעי
כפית נענע יבשה

קראו גם:

ההכנה:
בסיר רחב או מחבת רחבה עם עומק מפזרים מחצית מהחצילים הטריים והקלויים.
מערבבים בקערה את כל חומרי הרוטב עד לקבלת נוזל אחיד
בקערה נפרדת וגדולה שמים את העדשים ושאר החומרים כולל התיבול, יוצקים שמן זית ואת תערובת רסק העגבניות ומערבבים בעדינות. מוסיפים מחצית מהתערובת מעל שכבת החצילים במחבת ומשטחים לשכבה אחידה, מסדרים מעל את המחצית השניה של החצילים ומעל הכל את שאר תערובת העדשים. הסיר בנוני משתי שכבות של חצילים ושתי שכבות של תערובת עדשים.
מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה כ 35 דקות או מעבירים לתנור שחומם מראש על 160 ל 45 דקות. אפשר להוסיף מעט מים רותחים במידת הצורך.
מגישים חם או חמים או בטמפ' החדר עם מעט נענע טרייה או בזיליקום או כל ירק ארח שאוהבים, אפשר גם לוותר.
מתאים עם גביע יוגורט או טחינה חמצמצה.