ד"ר אסנת ספורטה, המועמדת לראשות העיר כפר סבא משיקה את תוכניתה פורצת הדרך למערכת החינוך של כפר סבא. בין השאר, התוכנית כוללת מעבר ל-5 ימי לימודים, כאשר היום השישי יוקדש לפעילות קהילתית ולתוכניות להתפתחות אישית.
2 צפייה בגלריה
תכנית החינוך החדשה של  ספורטה
תכנית החינוך החדשה של  ספורטה
תכנית החינוך החדשה של ספורטה
(צילום: פרטי)
לדבריה, תכנית החינוך שלה תהפוך את מערכת החינוך בכפר סבא לעצמאית ופורצת דרך: "התוכנית תשנה את פני החינוך בכפר סבא ותהפוך אותה למערכת החינוך המובילה בישראל", אמרה ד"ר ספורטה, ערב השקת התוכנית.

2 צפייה בגלריה
תכנית החינוך החדשה של  ספורטה
תכנית החינוך החדשה של  ספורטה
תכנית החינוך החדשה של ספורטה
(צילום: פרטי)

לדעתה של ד"ר ספורטה, יש לצמצם את מערבות הממשלה במערכות החינוך המקומיות ולתת להן חופש פעולה בגיבוש הזהות החינוכית שמתאימה לתושביהן. "יותר מתמיד, לעיר יש היום תפקיד מרכזי וקריטי באיכות החינוך של התלמידים שלה. לא אבי מעוז לא יקבע מה ילמדו בבתי-הספר בכפר-סבא, אלא רק המנהיגות החינוכית של העיר. בשנים האחרונות המעורבות של עיריית כפר-סבא בחינוך פחתה, וזאת בהחלט בעיה. העיר שלנו צריכה ויכולה להפוך שוב לעיר מובילה ופורצת דרך בחינוך, וזו בעיקר שאלה של החלטה", אומרת ד"ר ספורטה.
כחלק מתהליך גיבוש המצע שלה הקימה ספורטה צוות של כ-30 מומחי חינוך מהמובילים בישראל, כולם תושבי העיר, אשר יחד גיבשו את עיקרי תכנית החינוך, המקיפה 6 מימדים: ההון האנושי, הגיל הרך (לידה-6), החינוך היסודי, החינוך העל-יסודי, ילדים עם צרכים מיוחדים ו"כלים לחיים".
במסגרת התוכנית מתכוונת ד"ר ספורטה להעביר את מערכת החינוך העל-יסודית בכפר סבא ל-5 ימי לימודים, זאת כאשר ימי שישי יוקדשו לפעילויות של תנועות הנוער, לשיתופי פעולה עם ארגוני המתנדבים, לקורסי העשרה ולסדנאות להתפתחות אישית.
"פינוי יום שלם לפעילות חברתית-ערכית על בסיס של בחירה מעביר מסר חד וברור – זה חשוב לנו, נקודה", אומרת ד"ר ספורטה. בנוסף לפעילות המשותפת עם ארגוני המתנדבים ולפעילות של תנועות הנוער, יוכלו להשתתף בני הנוער בימי שישי במגוון רחב של קורסים, כגון: מבוא לכלכלה, סינית מדוברת, הכנה לצה"ל, אילוף כלבים ועוד, ואף סדנאות במגוון אומנויות. למעבר לחמישה ימי לימוד יש יתרונות נוספים, מציינת ספורטה: "הוא מאפשר למידה ממוקדת ואפקטיבית יותר עבור התלמידים, לצד חיסכון של כ-15% בעלויות התקורה הקשורות בעובדי המנהלה, הניקיון והאבטחה. את הכסף הזה נשקיע בפעילויות של העשרה".
קראו גם:
עוד בתוכנית של ספורטה: הקמת קמפוס התיכונים הראשון בישראל, שבו כל אחד מהתיכונים בעיר יהפוך לפקולטה. בין השאר מתכננת ספורטה את הקמתן של הפקולטה למדעי המחשב ולמדעים מדויקים, הפקולטה לאומנויות ומדעי החברה והפקולטה ליזמות ומדעי הסביבה. המודל הזה יאפשר למערכת החינוך העל-יסודית ליישם את מודל הלמידה האוניברסיטאי, לפיו כל תלמיד מרכיב לעצמו מערכת למידה אישית. "הבטחתי לבנות ובני הנוער שלנו שכל אחת ואחד מהם יוכלו ללמוד בכל המגמות הקיימות בעיר. והמודל הזה הוא חלק מהתשובה".
עוד כוללת התכנית את החזרת מודל היול"א לגני הילדים, הכפלת ההשקעה העירונית בחינוך לגיל הרך (גילאי לידה-6), שיתוף פעולה של העירייה עם הפעוטונים ומסגרות החינוך הפרטיות לגילאי לידה – 3, השקעה בהון האנושי, הקמת גני ילדים בשיתוף בתי הדיור המוגן, פתיחת בתי-ספר ייחודיים, לימודי חינוך פיננסי בבתי-הספר היסודיים ואנגלית מדוברת החל מגני הילדים.