לטוב ולרע יער אוסישקין היה תמיד סממן היסטורי של העיר כפר סבא. מהסוכות שאירחו את תושבי תל אביב העקורים בשעת מלחמת העולם הראשונה וכלה ברצח אסף שטיירמן ז"ל, היער היה חלק בלתי נפרד מההוויה הכפר סבאית.
הבוקר (ד'), לאחר מאבקים רבים שקיימה עיריית כפר סבא ואף צו מניעה שביקש ראש העירייה, צביקה צרפתי, לכריתת היער ובדיקת חלופות, הגיע הקץ על החורשה ההיסטורית. כזכור, בית המשפט המחוזי בלוד דחה לפני כחודש את עתירתה של העירייה, וקבע כי כ-170 עצים ייכרתו לטובת המחלף החדש.
כריתת חורשת אוסישקין עמדה במוקד מאבק רב שניהלה עיריית כפר סבא ביוזמת ועד תושבי רחוב ארלוזרוב בעיר, אל מול חברת נתיבי ישראל, עיריית הוד השרון, קק"ל וגופים נוספים, על מנת לשמר את היער. עם זאת, העובדה שהתוכנית אושרה בעבר על ידי העירייה עצמה, והכסף הציבורי הרב שהושקע בפרויקט עמד בעוכרי ההתנגדות הכפר סבאית, וכאמור את התוצאות ניתן לראות היום בכריתתה הסופית.
המועמד לראשות העירייה מטעם מרצ, עילאי הרסגור הנדין, שנכח במקום אמר ל-"מיינט": "כמי שפועל במשך שנים למען הגנת עצי כפר סבא, כואב הלב לראות את ההרס, במיוחד בשבוע בו נכרתו הברושים ההיסטוריים בשכונת 80. יער אוסישקין הוא מבחינתי חלק בלתי נפרד מכפר סבא.
"עיריית הוד השרון ניצלה את החלוקה השגויה של הגבולות בין הערים על מנת ללחוץ על נתיבי ישראל להקים את הרמפה כך שתשאיר מקום לקניון המתוכנן ליד תחנת הרכבת. תושבי כפר סבא נשארו בסיפור הזה במקום האחרון. המראה של העצים הנכרתים מציב בפנינו תמרור אזהרה, ואני מתכוון לקדם תוכנית מקיפה להכנסת עצים לשימור בתחומי העיר ולהאצת נושא שינויי הגבולות בין הערים".
מעיריית כפר סבא נמסר: "העירייה מתנגדת באופן נחרץ לכריתתם של העצים ביער אוסישקין שנמצא בשטחה המוניציפלי של הוד השרון, שנחשב לריאה ירוקה והינו בעל חשיבות היסטורית. מעשה שמשמעותו- בכייה לדורות. במסגרת זו, פנתה לערכאות משפטיות על מנת לקבל סעד משפטי, אך לצערנו העתירה נדחתה.
"חשוב לציין כי אנו נמשיך לפעול בנחישות לשמירה על האיזון בין פיתוח תשתיות עירוניות לבין השמירה על איכות החיים, ערכי הטבע והסביבה".