המבנה המרהיב הנישא לגובה של 13 מטר בתכנון האדריכל איציק לוי בנוי על גבי 4 מגרשים שאוחדו לטובת מרכז קונגרסים שיודע להכיל רמות משתנות של אורחים מ-300 איש ועד כ-2000 איש באירוע אחד או בכמה אירועים המתרחשים בו זמנית.
מדובר במבנה אשר נבנה בבנייה ירוקה, מבוסס כולו על מערכות חסכון באנרגיה, מערכות מבודדות שיוצרות פחות הפעלה של אנרגיה ושימוש בחומרים ירוקים, מערכות של בורות חלחול להחדרת המים לתוך הקרקע לצד מערכת אינסטלציה אלקטרונית שיודעת לחסוך במים ולשלוט בכמויות המים לצריכה.
חזיתות המבנה עשויות זכוכית ופונות כולן לכיוון הגן כך שהן מתכתבות בין הפנים לחוץ ועל גבי החזיתות יצר האדריכל גריד ענפים מטפס לכל אורך הבניין העשוי ממתכת מחופה בבטון אדריכלי. המתחם המיוחד שקשה יהיה להתעלם ממנו על כביש 6, משתרע על פני 17 דונם וכולל 2 אולמות ומרחב טבעי פתוח המוקף בצמחיה.
כחלק מהקונספט הייחודי שלייצר מראה על זמני שתמיד יראה טרנדי ואופנתי לאורך זמן הוקם מתחם סוויטות בנפרד מהמבנה המרכזי, הכולל קומת התארגנות לבעלי האירוע, 4 סוויטות מאובזרות וחדר אומנים. החדרים מאובזרים בשירותים ומקלחת צמודים, שולחן אוכל, פינת איפור, פינת מנוחה ועוד. בקומה הנפרדת נמצא גם חדר הטעימות של השף קולין גילון הכולל פינות ישיבה ובר כמו במסעדת שף פרטית.
מתחם Valley החדש בכפר-סבא (צמוד לכביש 6), מציע לאורחיו לטעום מהחיים הטובים עם 17 דונם קסומים הכוללים 2 מתחמים מקורים (joy & sweet), מסעדת שף פרטית המשמשת כחדר טעימות וחדר ישיבות, 4 סוויטות עבור מארחי האירוע, חופות צפות על גבי בריכות מוארות, מערכות הגברה מהמתקדמות בארץ, מקרנים בכל אולם, מחיצות אקוסטיות, מסכי לד מהגדולים בארץ ומשחקי תאורה של חברת גן אור מהטובים בענף, מגרש חנייה פרטי ומטבח שף מפואר שמעניק תפריט מגוון המתבסס על 70 מטבחים שונים בעולם.
הצורך להקים את הדבר הבא בתחום האירוח בישראל, מהבולטים שנבנו עד כה בישראל, הוביל את היזם ואיש העסקים דודי אלקיים, מבעלי לרן השקעות ויזמות, להקים מתחם חוויתי שיעזור ללקוחותיו להגשים חלום לצד יצירת חווית לקוח יוצאת דופן.
"כפר סבא נמצאת כיום בלב ליבו של השרון ולכן זו היתה הבחירה המתבקשת. הבאנו לשרון את הבשורה של מרכז אירועים וכנסים חדשני המכיל עד 2000 איש, עם מטבח שף וסוויטות ברמה של מלון 5 כוכבים וכבר לוח החתונות החל להתמלא במהירות לקיץ הקרוב ויש כבר כמה אירועים עסקיים שניסו להכנס עוד לפני תאריך הפתיחה הרשמית".
נגיעות מהתפריט: סלטי אנטי-פסטי מתרבויות העולם, כמו סלמון כבוש, קרפצ'יו אנטריקוט, קורנביף או פטה כבד עוף עם תאנים, הפריקסה של אלי, אוצר של מאפים ישר מהתנור, מבחר בשרים מעושנים וכבושים מהמעדנייה, תבשילים מהבית כמו קציצות דגים וממולאים, עיקריות אישיות כמו פילה דניס, פרגית פלמה דה מיורקה, אוסובוקו עגל, חזה מולארד, מצעד מנגל. כל מנות השף מבוססות על דגים טריים, שפע בשרים וכמובן ממלכה של קינוחים עם זכרונות ילדות של תפוח בקרמל על מקל קוקוס, לוקום ומרשמלו, ממלכת שוקולד, מלבי אקספרס, מלך החלבה, ענני מרנג עם פירות טריים ועוד.