נופאלס, נופאליטוס, או צבר קוצני הוא קקטוס מניב פרי ממשפחת הצבריים שבשנים האחרונות עשה לכאן עלייה ממקסיקו. בשונה מהסברס המוכר לנו היטב פירותיו קטנים וסגולים ויש לו מעט קוצים בפירות ואין לו קוצים בעלים. יש בעלים חלקים קשים שניתן להיפטר מהם בקלות.
הנאופלס, כך נטען, עשיר בנוגדי חמצון, ויטמינים, מינרלים וסיבים שונים ויכול להיות תוספת בריאה לתפריט. מבחינת בישול טעמו חמצמץ ומרקם רירי הדומה לבמיה והטיפול בו דומה. אני בחרתי לשלב אותו עם עוד ירקות קיציים קלאסיים ולהפוך אותו למנה מקומית בהשראה מקסיקנית.
תבשיל נופאלס ועגבניות שרי קייצי
מה צריך?
1 בצל ענק חתוך לקוביות
6 עלי נאופלס מנוקים וחתוכים לקוביות
1 פלפל חריף גדול קצוץ
20 עגבניות שרי תמר חתוכות לחצאים או רבעים
3 שיני שום קצוצות
מיץ מלימון גדול
חבילת כוסברה קצוצה
מלח
שמן זית
1 צפייה בגלריה
תבשיל נופאלס ועגבניות שרי קייצי. צילום: ענת לשם
תבשיל נופאלס ועגבניות שרי קייצי. צילום: ענת לשם
תבשיל נופאלס ועגבניות שרי קייצי. צילום: ענת לשם
איך מכינים?
מחממים את השמן במחבת.
מטגנים את הבצל עד שמתחיל להיות שקוף.
מוסיפים את קוביות הקקטוס ומטגנים תוך ערבוב.
מוסיפים את הפלפל ומערבבים.
מוסיפים את השרי ומערבבים.
מוסיפים את השום ומערבבים.
ממליחים וממשיכים בטיגון תוך עירבוב עד שהבצל והעגבניות מתחילים לקבל גוון זהוב.
מוסיפים את מיץ הלימון והכוסברה הקצוצה, מערבבים ומכבים את האש.
ענת לשם - נטורופתית, בישול צמחוני וטבעוני, בעלת קליניקת מעגל החיים - מרחב נעים ומאפשר לטיפולים ופעילויות בתחומי הגוף, הנפש, היצירה וכל מה שבינהם.