המתכון הזה מלווה אותי מזה כמה שנים, כי הוא פשוט. כל כך פשוט שהוא עשוי מחמישה מרכיבים כולל הכל. כל כך פשוט שהוא לא מצריך שום מכשיר מלבד תנור אפיה ואפשר להכין אותו ביד אחת.
הוא נהדר לאכילה ישר מהתנור וגם בטמפרטורת החדר, הוא מושלם לארוחת ערב סביב שולחן וגם לפיקניק בחוץ כשאוכלים בידיים. אפשר להקפיא אותו (כן, כן) ואפשר להכין אותו בשלבים ועם מלא הפסקות בלי לפחד שזה יהרוס אותו.
1 צפייה בגלריה
קציצות בטטה. צילום: תום בעבור
קציצות בטטה. צילום: תום בעבור
קציצות בטטה. צילום: תום בעבור
קציצות בטטה נימוחות
מה צריך?
3 בטטות בינוניות
2 כפות רוטב סויה
ככוס ורבע קמח שקדים (ניתן גם להמיר לקמח מלא)
קורט פלפל טחון
שמן זית
מה לעשות?
את הבטטה בשלמותה, בלי לקלף(!) צריך להניח על תבנית מצופה בנייר אפיה ולאפות כחצי שעה בחום בינוני עד להתרככות.
להוציא מהתנור, לחצות לשניים ואחרי שהיא קצת מתקררת, לרוקן את בשר הבטטה לקערה ולמעוך היטב עם מזלג.
להוסיף את שאר החומרים ולערבב לעיסה אחידה.
לצפות תבנית בנייר אפיה, לשמן אותו היטב בשכבה דקה של בשמן זית.
ליצור כדורי פינג פונג מתערובת הקציצות ולהניח על התבנית.
לשטח קלות את הכדורים לקציצה עבה ולהפוך אותם כדי שישומנו משני הצדדים.
לאפות כחצי שעה בחום בינוני עד שהחלק התחתון של הקציצה שחום והקציצה יציבה.
נשמר לפחות שלושה ימים במקרר, אם לא תסיימו אותן קודם...
תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא. בישול בריא אצלך בבית | סדנאות, שיעורים וקורסי בישול בריא | אוכל צמחוני וטבעוני טעים. 052-5012132 | אתר | פייסבוק