כתב: יניב משיח.
טרנד אוכל הרחוב מסרב לגווע וזוכה לפופולריות רבה בכל רחבי הארץ. שווארמה ופלאפל נחשבים לאופציות האהובות על האנשים, ולפני כמה שנים הגיע תורן של הנקניקיות וההמבורגרים. היום מוצעים לסועד הישראלי, שתר אחר מנה מנחמת, סנדוויצ'ים חלומיים ועמוסי כל טוב.
8 צפייה בגלריה
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
אפשר להבין למה הטרנד הזה זוכה לתהילת עולם — מדובר במנה מנחמת, עשירה בטעמים ובחומרי גלם, שמגיעה בלחם, בפיתה ובלחמניות מיוחדות. לא פלא אם כך שגם שפים מובילים הקימו דוכנים ומקומות המציעים כריכים מושקעים.
"יש אנשים שלא מבינים על מה הרעש ואומרים שמדובר בסך הכל בסנדוויץ', אבל אני מסבירה להם שמדובר בצלחת גורמה בתוך שתי פרוסות לחם", אומרת רחל בן אלול, בוגרת תוכנית הריאליטי "מאסטר שף", שפתחה דוכן סנדוויצ'ים בירושלים.
8 צפייה בגלריה
"רחל" בירושלים. צילום: רחל בן אלול
"רחל" בירושלים. צילום: רחל בן אלול
"רחל" בירושלים. צילום: רחל בן אלול
בכריך אחד של בן אלול תמצאו יותר מ-15 מרכיבים, והמחשבה הראשונה שתעבור לכם בראש, רגע לפני שתהיו אמיצים מספיק כדי לטעום אותו, היא "מה הקשר?". ככה זה כשבסנדוויץ' אחד (שעולה כ-45 שקל) נחים זה לצד זה רחת לוקום, גבינה כחולה, גבינת גאודה, גבינת קממבר, עגבניות שרי קלויות, אשכולית אדומה, סלק, בזיליקום ובצל סגול. "אני קוראת להם סנדוויצ'ים עם חוצפה", מבהירה בן אלול, שבתפריט אצלה תגלו עוד אופציות מוטרפות שכאלה.
הסוד שבכריך
למרות שמדובר בטרנד, תוכלו למצוא מוסדות קולינריים ותיקים בכל רחבי הארץ, שמציעים את החוויה הכי אותנטית ואת האוכל הכי טעים. כך למשל שווארמה סבאח, שפועלת כבר למעלה מ-30 שנים בוואדי ניסנאס שבחיפה. לבעלים, תאופיק סבאח, יש מתכון סודי עם תיבול מיוחד שרקח בעצמו, וכיום בנו, נזהר, מנהל את המקום. לצד מנות שווארמה עגל וכבש, שמוגשות עם הרוטב החריף הייחודי, יחכה לכם גם חומוס קטיפתי, אותו מכינים בכל יום במקום.
8 צפייה בגלריה
סנדוויץ' מוסא בבוצ'ר בר בקריית טבעון צילום: יח"צ
סנדוויץ' מוסא בבוצ'ר בר בקריית טבעון צילום: יח"צ
סנדוויץ' מוסא בבוצ'ר בר בקריית טבעון צילום: יח"צ
בבוצ'ר בר בקריית טבעון תגלו סנדוויצ'ים עמוסי בשרים מעושנים, בהם אסאדו, הודו ובקר. הבשרים עוברים תהליך השרייה ארוך במרינדה סודית וצלייה של מספר שעות במעשנה. מנת הדגל של המקום היא סנדוויץ' מוסא (על שם אביו של הבעלים, עמר מצליח). הכריך המושקע כולל אסאדו מעושן, חרדל בעבודת יד, עגבניה ובצל סגול, שנדחסים אחר כבוד ללחמניית ג'בטה שנאפית במקום (45 שקל).
8 צפייה בגלריה
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
פאנקי קבב בהוד השרון. צילום: יהונתן בן חיים
בהוד השרון תגלו את הפאנקי קבב — קנטינת הקבב הכי שמחה בעיר. את הקבבים מכין השף עובד אהרונוב, שמכניס אותם לפיתה עמוסה בכל טוב. פלאפל גבאי נחשב בתל אביב למוקד עלייה לרגל. השף לירן גבאי מציע שם פלאפל, סביח, חומוס ושקשוקה. ואם תגיעו במקרה ביום גשום, תוכלו להתחמם עם מרקים כמו חרירה, דנדוש, קובה וגונדי — שאת המתכונים שלהם השאיל גבאי מאמו.
אתגר הסנדוויץ'
גם אם אתם לא תושבי רמלה, סביר להניח שכבר טעמתם את הפריקסה של אלי לוי. "הטוניסאי של אלי" הוא המקום שיגישו לכם בו את הפריקסה הכי טעים והכי עמוס בארץ. את הלחמנייה המטוגנת ממלא לוי בממרח פלפלים חריף, בטונה, בתפוח אדמה מבושל, בביצה קשה, בלימון כבוש, בסלט ירוק טרי, בזיתים ובפלפלון חריף כבוש (20 שקל).
8 צפייה בגלריה
הטוניסאי של אלי ברמלה. צילום: אלי לוי
הטוניסאי של אלי ברמלה. צילום: אלי לוי
הטוניסאי של אלי ברמלה. צילום: אלי לוי
באשדוד יחכה לכם השף רני אלבז בדוכן הפיתות שלו, ויציע מנות עמוסות בטעמים ובחומרי גלם משובחים. בתפריט דוכן "השוק" שלו תוכלו למצוא כבד עוף עם בצל מטוגן וציר בקר, סביח, קציצות ירק, וכמובן — איך אפשר בלי עראייס — שנחשב לכוכב השנה.
אם אתם עדיין באשדוד תנו קפיצה גם לדוכן "הולנד צ'יפס", תדגמו מהפיש אנד צ'יפס שלהם, ואל תוותרו על רוטב הבוטנים וקארי (60-40 שקל). ב"עומר'ס" האילתי עושה השף טל הרשקוביץ הרבה כבוד לסנדוויץ' — בפרנה, בפיתה, בחלה ובלחמי מחמצת תמצאו בשרים מסוגים שונים, אליהם מצטרפים שלל ירקות ורטבים, לחגיגה של טעמים בפה.
8 צפייה בגלריה
הולנד צ'יפס באשדוד. צילום: Funia — social groove
הולנד צ'יפס באשדוד. צילום: Funia — social groove
הולנד צ'יפס באשדוד. צילום: Funia — social groove
לצד כל אלה נראה שגם שפים ידועים לא מוותרים על קרנבל הכריכים. השף רז רהב (רזי ברווזי), בעליה של מסעדת OCD המוערכת, יגיש לכם בסנדוויצ'יית "ברווזי" כריכים שמנים ומאתגרים — ביניהם חלה עם תבשיל מפורק של קצוות חזה בקר שרופים, קרם תפוחי אדמה, ביצה מבושלת ב-64 מעלות ועירית. יש גם לחם מחמצת אגוזי לוז עם כרוב סגול צלוי, גבינת בר, צ'אטני אגסים וגרגר נחלים, וכריך שהוא שיר הלל לגזר — לחם מחמצת לבן עם גזר לבן מעושן, קרם גזר לבן, פסטו של פקאן מלוח, סחוג ירוק וליים כבוש. "ברווזי" מציע גם כריך מושחת, הכולל מאק & צ'יז ופלפל חלפיניו ירוק מטוגן.
8 צפייה בגלריה
כריך ב"ברווזי" בתל אביב. צילום: חיים יוסף
כריך ב"ברווזי" בתל אביב. צילום: חיים יוסף
כריך ב"ברווזי" בתל אביב. צילום: חיים יוסף
גם השף גיא גמזו, שף מסעדת "אריא", פתח בתל אביב את NUNUNU — מזנון לחמניות החלב המושחתות והמדוברות שלו. "ללחמניות החלב נחשפתי לראשונה אצל דולי, הסבתא האמריקאית של אשתי, שמכינה אותן בימי שישי", אומר גמזו. "רציתי לקחת את הקונספט של מסעדות שף ולהנגיש אותו לכולם, והלחמניות הן הצורה המושלמת לעשות את זה. בחרתי מנות שנחשבות לקלאסיקות קולינריות במסעדות שף והכנסתי אותן ללחמניות חלב אמריקאיות".
8 צפייה בגלריה
מק אנד צ'יז של NUNUNU בתל אביב. צילום: גל זהב
מק אנד צ'יז של NUNUNU בתל אביב. צילום: גל זהב
מק אנד צ'יז של NUNUNU בתל אביב. צילום: גל זהב
בתפריט של המקום מוצעות אופציות "סולידיות", דוגמת לחמניית אמסטרדם: שמנת של פעם, בצל מוחמץ ודג הרינג שלם (42 שקל), ולחמניית שיקגו סטייל — נקניקיית עוף עם רליש, כרוב כבוש וחרדל אמריקאי (28 שקל). בפינת השחיתות יחכו לכם לחמניית מאק & צ'יז: גלגלי פסטה ורוטב צ'דר (35 שקל) ולחמנית קינוח צ'יז קייק פילדלפיה, הכוללת קרם צ'יז עם רוטב אוכמניות חמצמץ (26 שקל).