אני כבר חצי שנה לא אוכלת חצילים, ומתגעגעת בטירוף. החציל הוא ירק מדהים בעיני, אבל לצערי הוא משתייך למשפחת הסולניים ושינויי תזונה שונים ומשונים שלי (שעובדים וגורמים לי להרגיש הרבה יותר טוב!), אילצו אותי להיפרד ממנו. אבל זה שאני סובלת בחושך נטולת חצילים לא אומר שאני צריכה לחסוך מכם את המתכון הנהדר הזה.
2 צפייה בגלריה
סלט חצילים ועגבניות פיקנטי. צילום: שרון אלתר הורוביץ
סלט חצילים ועגבניות פיקנטי. צילום: שרון אלתר הורוביץ
סלט חצילים ועגבניות פיקנטי. צילום: שרון אלתר הורוביץ
סלט חצילים ועגבניות פיקנטי
מה צריך?
4 חצילים
10 עגבניות
2 גמבות אדומות / צהובות
2 בצלים
4-5 שיני שום
חצי צ'ילי ירוק (אופציונאלי)
פפריקה
מלח
פלפל
שמן זית
מה עושים?
לחתוך את החצילים לפרוסות/ קוביות, לערבב עם שמן זית ולצלות בתנור עד להשחמה קלה.
2 צפייה בגלריה
צולים את החצילים בתנור עד להשחמה. צילום: שרון אלתר הורוביץ
צולים את החצילים בתנור עד להשחמה. צילום: שרון אלתר הורוביץ
צולים את החצילים בתנור עד להשחמה. צילום: שרון אלתר הורוביץ
לחתוך את הפלפלים והעגבניות לקוביות בינוניות. לקצוץ את הבצלים, הצ'ילי והשום דק.
בסיר בינוני לחמם שמן זית ולהוסיף לו את הבצל, שום וצ'ילי (אופציונאלי). לבשל על אש בינונית. כשמתחיל לעלות ריח טוב של שום מוסיפים עגבניות ופלפלים יחד עם תבלינים מבשלים עד להתרככות והפיכה למרקם של רוטב, ואז מוסיפים את החצילים הקלויים ובערך 2 כוסות מים.
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש קטנה כ-20 דקות. מתקנים תיבול ושומרים בקירור.
אפשר לאכול חם או קר.
רוצה להתייעץ ולשמוע על אוכל בריא במטבח? אפשר להצטרף בשמחה לקבוצת הפייסבוק שלי תום מטבח משמח - פשוט. טעים. בריא. בישול בריא אצלך בבית | סדנאות, שיעורים וקורסי בישול בריא | אוכל צמחוני וטבעוני טעים. 052-5012132 | אתר | פייסבוק