ה 18.6 הוא יום הסושי הבינלאומי. המאכל היפני בין מאות השנים, נחשב לאחת מהמנות האהובות ביותר על ידי הישראלים. לכבודו, קבלו מתכון מעט מאתגר, אבל בהחלט אפשרי, להכנת סושי בבית, באדיבות השף הראשי של רשתות "סושיה" ו"פרנג'ליקו".
1 צפייה בגלריה
אפשר לנסות גם בבית. צילום: דרור כץ
אפשר לנסות גם בבית. צילום: דרור כץ
אפשר לנסות גם בבית. צילום: דרור כץ
המצרכים להכנת האורז
3 כוסות אורז עגול
3-4 כוסות מים
1/3 כוס חומץ אורז
3 כפות סוכר
1 כפית מלח
לסושי
200 גרם סלמון טרי (ללא העור) חתוך לרצועות
עור סלמון עשוי (מכניסים את העור לסיר עם שמן למשך חצי דקה ומוציאים)
נתח טונה אדומה טרייה חתוכה לרצועות
1 אבוקדו חתוך לרצועות דקות (ג'וליאנים)
1 גזר חתוך לרצועות דקות
1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
אצות נורי
שומשום שחור
דלעת כבושה (יפנית)
בצל ירוק חתוך לרצועות
אספרגוס טרי חתוך לחתיכות
כלים
סיר להכנת האורז
סיר להכנת חומץ אורז
קערת עץ
מרית אורז
מחצלת לגלגול סושי
אופן הכנת האורז
שוטפים ומסננים היטב את האורז.
שמים את האורז בסיר מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים על אש נמוכה בסיר סגור עד להכנה (כ15 דקות). לאחר שהאורז מוכן מסירים את המכסה ומכסים במגבת למשך 10 דקות בינתיים, מכינים חומץ לסושי. בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח וממיסים על אש נמוכה. (לא להביא לרתיחה)
את האורז החם מעבירים לתוך קערת עץ. מפזרים את תערובת החומץ על האורז. מקפלים את האורז על ידי מרית אורז במהירות ובעדינות. יש להיזהר כשמערבבים על מנת לא לשבור את האורז. שמים בצד לצינון ועל מנת להסיר את הלחות יש לכיסוות את האורז במגבת.
אופן הכנת הסושי
מניחים אצה על מחצלת לגלגול סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה, מכסים בשכבה של אורז. מניחים את חומרי המילוי בחלק הקרוב אליכם, ומגלגלים בעזרת המחצלת. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.
מגישים בתוספת ג'ינג'ר, וואסבי, טריאקי, ספייסי מיונס, צילי מתוק וסויה.
אם בכל זאת הסתבכתם, תמיד אפשר להזמין Take Away. בתיאבון.