פסח עבורי זה מפגש הפסגה של מצות מגולגלות, ממולאות בבשר ומטוגנות, לצד ביצה קשה וסלט פסח.
2 צפייה בגלריה
מצות ממולאות מטוגנות
מצות ממולאות מטוגנות
מצות ממולאות מטוגנות
(צילום: ריאן)
אני מתכוון לסלט שכולל חסה, עגבנייה, מלפפון, סלרי, שום ונענע - הכל קצוץ דק דק.
זה סלט נצחי שהריח שלו נישא למרחקים והוא מביא איתו ארומה של של פסח ואביב.
המפגש הזה בהחלט יכול להיארז בסלסילה ולהיאכל בחיק הטבע, ואפשר גם להגיע איתו לביקורי משפחה וחברים, באחת משלל ארוחות חול המועד שבדרך.

מצות ממולאות מטוגנות

החומרים:
כ־15 מצות
1 ק"ג בשר טחון לא שמן (טרי)
4 בצלים קצוצים דק
כפית פלפל אנגלי
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
מלח
50 גרם צנוברים
שמן לטיגון
הבלילה:
4 ביצים
4 כפות מים
מלח
פלפל שחור
2 צפייה בגלריה
מצות ממולאות מטוגנות
מצות ממולאות מטוגנות
מצות ממולאות מטוגנות
(צילום: ריאן)
ההכנה:
מתחילים עם המצות - מניחים מגבת על מגש שטוח. מרטיבים מעט ומתחילים להניח מצות שהרטבנו תחת מים זורמים קרים כחצי דקה (כ"א). עורמים על המגבת ועוטפים במגבת הרטובה מכל הצדדים. משהים כשעה מנימום עד שהן גמישות ומתגלגלות בקלות.
עוברים להכנת המילוי - במחבת גדולה ורחבה מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הבשר בהדרגה כדי שלא לקרר את השמן, לאט ועל אש גבוהה. בכף עץ מועכים ומפוררים את הגושים ומטגנים את כל הבשר עוד כ־5 דקות. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים. מנמיכים אש לעוד 10 דקות נוספות. מקררים.
קראו גם:
עוברים לבלילה - מערבבים את כל החומרים בתבנית שטוחה ופתוחה, כדי שיהיה לנו נוח לטבול את המצות הממולאות.
עוברים לטיגון המצות - מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מניחים מצה או חצי ממנה על משטח עבודה. בשליש התחתון מניחים כשתי כפות ממלית הבשר ומגלגלים עד הקצה עם סגירה כלפי מטה.
מחזיקים בשתי הידיים וטובלים בבלילה. מעבירים לטיגון כשהפתח כלפי מטה. הזהבה יפה מכל הכיוונים ואז עורמים על צלחת עם נייר סופג. אוכלים חם או בטמפרטורת החדר.
אפשר להכין מראש ולחמם בתנור.

סלט פסח

החומרים:
3-2 לבבות חסה ערבית קצוצה
2-1 עגבניות גדולות ואדומות
2 מלפפונים
3-2 גבעולי כרפס או סלרי צעירים (עם העלים קצוצים דק)
4-3 שיני שום כתושות
10 גבעולי נענע (רק העלים כשהם קצוצים גס)
אפשר גם פלפל חריף טרי, קצוץ דק
מלח
שמן
מיץ מלימון אחד
ההכנה:
אפשר להכין מראש, ירקות חתוכים, עדיף לחוד.
בסמוך להגשה מערבבים את כל החומרים בעדינות, מתבלים, טועמים ומשפרים טעמים, מגישים מייד.
אפשר גם גרידת לימון מעל.