קישואים על סוגיהם השונים הם בעיני המלכים הבלתי מעורערים של הקיץ.
2 צפייה בגלריה
לזניה מפסטה קישואים וכל טוב
לזניה מפסטה קישואים וכל טוב
לזניה מפסטה קישואים וכל טוב
(צילום: ענת לשם)
הם צבעוניים ויפים, גמישים באפשרויות שניתן להשיג איתם, גם במרקם וגם בצורה והם ניטרליים יחסית בטעמם, לכן הם יכולים להשתדך לשלל ירקות, תבלינים וטעמים.
קראו גם:
אחת התגליות שלי מהשנים האחרונות היא שניתן להכין מקישואים אטריות מצוינות בקלות רבה בעזרת מחדד ירקות, קולפן או ספירולייזר ייעודי.
זה פשוט, טעים ומזין.
2 צפייה בגלריה
קישואים
קישואים
קישואים, המלכים הבלתי מעורערים של הקיץ
(צילום: shutterstock)
ואז חשבתי: אם זה עובד בתור אטריות, פסטה, ספגטי, אז למה לא כעלים ללזניה?
חיברתי את "עלי הלזניה" הקישואים עם רטבים ביתיים משלל ירקות העונה ובשמל קשיו, והרי לכם לזניה מופלאה באמת שעברה אפילו את מבחן החיך של בעלי היקר.

לזניה מפסטה קישואים וכל טוב

לתבנית עמוקה 2525X
זמן ההרכבה כרבע שעה, זמן האפייה כחצי שעה
החומרים:
רוטב פסטו (עדיף ביתי)
רוטב עגבניות (כנ"ל)
כ-3 קישואים קלופים ופרוסים לצורה של עלי לזניה
1/2 חבילת פטריות חתוכות לפרוסות
לבשמל:
כוס קשיו מושרה כשעתיים (כ150 גרם)
1/2 כוס חלב צמחי (אני השתמשתי באורז שקדים)
2 כפות קמח חומוס
כפית מלח גס
קורט מוסקט
מעט פרמז'ן מגורד או כל תחליף טבעוני
ההכנה:
טוחנים יחד את כל מרכיבי הבשמל
ומרכיבים:
מניחים בתבנית שכבה של פרוסות קישוא.
עליה מורחים שכבת פסטו דקה, עליה מסדרים שכבת פטריות.
עליהן מוזגים מהבשמל, עוד שכבת פרוסות קישוא, שכבת רוטב עגבניות, שכבת פטריות, שכבת בשמל.
עוד שכבת פרוסות קישוא, שכבת בשמל, שכבת פרמזן/תחליף.
אופים כחצי שעה או עד שמזהיב מלמעלה.
בתיאבון! ימים יפים!
ענת לשם, נטורופתית ND, תזונה במעגל החיים
חפשו אותי בפייסבוק