האמת שאני כמעט לא מכיר מישהו שלא אוהב כרובית. בעיניי זה ירק שהכי מזכיר בית שמגיע עם ריח ונוסטלגיה. קשה להגיד לא לפרחי כרובית מטוגנים, עם או בלי רוטב, גם כסלט פרחים בוויניגרט. בקיצור, זו מתנה יפה מהטבע ואנחנו בשיאה של העונה, לכן בחרתי בה השבוע והכנתי תבשיל עם חומרי גלם זמינים.
לרוב אני מכין את התבשיל הזה עם בשר טחון, וזו פעם ראשונה שהכנתי אותו עם עוף - ויצא נפלא. אני אוהב את המנה הזו לצד אורז לבן, אבל אפשר להמיר בפסטה שאוהבים. אני בחרתי בפסטה מסולסלת ואין ילד שיסרב לצלחת הזו, אני בטוח.
2 צפייה בגלריה
משהו טעים לסגר
משהו טעים לסגר
משהו טעים לסגר
(צילום: ריאן)
לא להיבהל משלבי המתכון - אם נצמדים לתהליכים זה פשוט. ובינינו, בימים אלה המטבח נותן לנו נחמה גדולה.
פרחי כרובית ממולאים בתערובת קציצות עוף

כרובית מופרדת לפרחים, גדולים וקטנים

תערובת הקציצות:
600 גרם עוף טחון
3 בצלים מגוררים וסחוטים
2 ביצים
3 כפות גדושות של פירורי לחם או קמח מצה
חבילת כוסברה קצוצה דק
3 שיני שום כתוש
3 כפיות כוסברה יבשה טחונה
כפית פלפל שחור גרוס
מלח
הבלילה:
3 ביצים
שליש כוס מים קרים
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
כפית שטוחה כורכום
הרוטב:
5 שיני שום פרוסות
חצי חבילת כוסברה קצוצה דק
קופסת רסק עגבניות 100 גרם
קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)
כפית פפריקה מתוקה
כפית צ'ילי גרוס
חצי כפית כורכום
כפית פלפל שחור גרוס
שליש כוס שמן
כוס מים רותחים
2 צפייה בגלריה
פרחי כרובית ממולאים בתערובת קציצות עוף
פרחי כרובית ממולאים בתערובת קציצות עוף
פרחי כרובית ממולאים בתערובת קציצות עוף
(צילום: ריאן)
אופן ההכנה:
את פרחי הכרובית מרתיחים במים עם מלח כ-3 דקות. מסננים, שוטפים במים קרים ושומרים בצד במסננת.
את כל חומרי הקציצות מערבבים לתערובת אחידה. שמים בצד לכרבע שעה ועוברים להכנת הקציצות ומילוי הפרחים.
לוקחים פרח כשהגבעול כלפי מעלה והפרח למטה וממלאים מעט מתערובת הקציצות. דוחסים בעדינות, מחליקים ומנקים שאריות ומניחים בצד. משארית תערובת העוף מכינים קציצות (אפשר גם לוותר לגמרי על מילוי פרחים ולהכין רק קציצות ואת הפרחים בלי מילוי).
טורפים את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת חלקה.
מחממים מחבת עם מעט שמן, טובלים כל פרח בבלילה ומטגנים עד זהוב מכל הצדדים. מטגנים גם את הקציצות, מעבירים לנייר סופג ועוברים להכנת הרוטב והסיר.
בסיר רחב ושטוח (שיידע להכיל את התבשיל) מחממים שמן ומטגנים כחצי דקה את השום הפרוס. מוסיפים את העגבניות המרוסקות והרסק עם המים, מוסיפים את התבלינים והכוסברה, מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים אש ומבשלים למשך כ-20 דקות.
מוסיפים לרוטב את פרחי הכרובית והקציצות. אם יש צורך אפשר להוסיף מעט מים רותחים. מנענעים את הסיר בעדינות כדי שהרוטב יגיע לכולם במידה שווה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עוד כ-25 דקות. מגישים עם אורז לבן או פסטה שאוהבים.
אפשר גם: להקל ולפשט את המתכון - לוותר על מילוי הפרחים ולהכין מהתערובת רק קציצות, לוותר על טיגון פרחי הכרובית ובמקום זה להשחים אותה עם שמן זית ומלח בתנור עד לקבלת צבע יפה ולהכין את הסיר עם הרוטב ולהוסיף את הקציצות וביניהן את הפרחים.